FOTO Exerciţiu spectaculos al pompierilor la un hypermarchet. Un incendiu ar fi făcut 5 victime şi ar fi provocat pagube importante

FOTO Exerciţiu
spectaculos al pompierilor la un hypermarchet. Un incendiu ar fi făcut 5 victime şi ar fi provocat pagube importante

Pompierii gălăţeni şi-au desfăşurat toată tehnica din dotare Foto: ISU Galaţi

Pompierii gălăţeni au organizat astăzi, începând cu ora 13,00, un exerciţiu de simulare a unui incendiu cu forţe în teren la un hypermarchet din Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform scenariului, un incendiu s-a declanşat în interiorul hypermarketului, cuprinzând mai multe raioane pe o suprafaţă de aproximativ 250 de metri pătraţi, fiind înregistrate 5 victime, dintre care 4 intoxicate cu monoxid de carbon şi una rănită grav, motiv pentru care pompierii au declanşat codul roşu.

”Acest exerciţiu a avut ca scop organizarea şi asigurarea managementului în acţiunile de intervenţie la o situaţie de urgenţă generată de un incendiu de proporţii cu victime multiple, antrenarea personalului propriu, cel al forţelor cooperante şi a personalului de pe locul de muncă”, a declarat locotenent colonelul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Pompierii au urmărit în special modul cum se respectă procedura de evacuare a clienţilor aflaţi în magazin de către personalul din hypermarchet, folosirea mijloacelor proprii de intervenţie la incendiu, funcţionarea sistemelor de detecţie şi avertizare şi practicabilitatea căilor de evacuare.

Concomitent, un exerciţiu de simulare a unui incendiu  a avut loc şi în municipiul Tecuci. Conform scenariului,  focul a izbucnit la o sală de spectacol unde se găsea un număr mare de persoane.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: