De unde ne luăm energia vitală. Ce sunt vampirii energetici şi de ce este importantă calitatea hranei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologii spun că există şapte forme ale energiei umane, fiecare cu un rol extrem de important pentru sănătatea organismului. Gândurile şi emoţiile pe care le avem reprezintă calea spre obţinerea şi menţinerea sănătăţii sau către distrugerea acesteia.

Puţini ştiu că organismul fiecăruia dintre noi se hrăneşte cu mai multe tipuri de energie. Este vorba de energie magnetică, electrică, termică, mecanică, fizică şi spirituală. ”Toate aceste energii se găsesc în exterior, dar şi în interiorul fiecăruia dintre noi. Când vorbim despre energia umană, sunt cunoscute şapte forme de energie: energie vitală, energie sexuală, energie volitivă, energie afectivă, energie cognitivă, energie mentală şi energie divină”, explică psihologul Stelian Chivu.

Când vorbim despre energie, de orice tip ar fi aceasta, este necesar ca ea să curgă, să fie într-o permanentă mişcare, astfel încât corpul nostru să îşi menţină sănătatea la cote înalte. Când una dintre energiile de care aminteam anterior se blochează din varii motive, apar îmbolnăvirile.

”Ce nu ştiu mulţi dintre noi este că energia se poate şi fura. Cea mai cunoscută formă este vampirizarea, cum se numeşte în limbaj de specialitate. Sunt persoane care fură energie conştient şi altele care fac  acest lucru inconştient. Vampirii inconştienţi sunt foarte mulţi. Ei pur şi simplu nu realizează ceea ce fac. Îşi fac rău de două ori. Odată pentru că vor avea nevoie de energie din ce în ce mai multă pentru că au învăţat să fure energie de la alte persoane, şi apoi pentru că ajung să îşi atrofieze abilităţile de a obţine singuri această energie, fără să fie nevoie să o fure de la alţii”, susţine psihologul Stelian Chivu.

Oamenii îşi mai iau energia şi din hrana solidă şi lichidă. Dacă analizăm un măr, pentru ca acesta să crească are nevoie de minerale, de apă şi, în special, de lumină. Practic, energia înseamnă până la urmă lumină. Prin urmare, cu cât hrana pe care o consumăm este mai naturală şi puţin prelucrată, cu atât vom reuşi să obţinem mai multă energie.

Cât de important este somnul în refacerea rezervelor de energie

O parte importantă a energiei vitale de care avem nevoie o luăm şi din orele pe care le petrecem dormind. Tocmai de aceea este foarte importantă calitatea somnului. Se şi spune că un om inteligent doarme în 4 ore cât o face o persoană obişnuită în 8 ore. Ce înseamnă asta, de fapt? Dacă reuşim să ne eliberăm de problemele cotidiene când mergem la culcare şi să ne relaxăm profund, somnul va fi extrem de odihnitor şi se va regăsi în energia vitală cu care ne vom încărca.

”Ne luăm energia şi din aer. Tocmai de aceea calitatea aerului pe care îl respirăm este foarte importantă. Ne hrănim, de asemenea, cu emoţii sau sentimente. Depinde de noi dacă acestea sunt pozitive sau negative. Multe persoane care ajung la depresii şi tot felul de dezechilibre mentale şi emoţionale se hrănesc cu emoţii negative, de cele mai multe ori fără să conştientizeze. Ne hrănim şi cu gânduri, care pot fi, de asemenea, pozitive sau negative”, punctează psihologul Stelian Chivu.

Conform legii rezonanţei, ceea ce simţi sau gândeşti, atragi. Persoanele conştiente se pot antrena, astfel încât să ajungă să se hrănească doar cu gânduri şi emoţii pozitive. ”Aşa vine şi răspunsul la întrebarea <<de unde ne luăm energia?>> Din Univers, din natură sub formă de hrană, aer şi apă. Cu cât sunt mai pure, mai puţin prelucrate, cu atât vom avea parte de o energie vitală mai bună”, precizează psihologul Stelian Chivu.

Exerciţiile de respiraţie, cea mai simplă şi eficientă cale pentru oxigenarea creierului

Cea mai simplă şi sănătoasă cale de a ne încărca cu energie o reprezintă ieşirile în natură. De asemenea, puteţi merge dimineaţa cu picioarele goale pe iarba plină de rouă. Dendroterapia (îmbrăţişarea copacilor) este o modalitate prin care putem obţine rapid energie de la mama natură.

Talazoterapia (terapia cu valuri) şi termoterapia (folosirea locală a căldurii pentru tratarea sau ameliorarea unor afecţiuni) şi hidroterapia (o formă de tratament extern care se bazează pe răspunsul corpului la stimuli calzi şi reci, sub presiunea apei sărate sau a apei dulci)  sunt alte trei căi pe care le putem folosi pentru a dobândi energia de care avem nevoie. 

”Respiraţiile profunde şi conştiente ajută la oxigenarea mai bună a creierului şi ne aduc, de asemenea, un aport consistent de energie. Meditaţiile şi rugăciunile ne încarcă, la rândul lor, cu energie, în special spirituală”, conchide psihologul Stelian Chivu. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Efectele psihologice ale rugăciunii. Cum reuşesc călugării să atingă pacea mentală

Cum ne influenţează ADN-ul gândurile şi emoţiile. Cea mai puternică stare care vindecă şi bolile fizice

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite