Cum se pregătesc apetisanţii ficăţei cu afumătură şi ciuperci. Desertul delicios care însoţeşte preparatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ficăţei cu ciuperci Foto: retete.unica.ro
Ficăţei cu ciuperci Foto: retete.unica.ro

Reţeta necesită doar câteva ingrediente, se pregăteşte rapid şi este foarte gustoasă. Gustul deosebit al preparatului este dat de sotarea cepei cu baconul, ciupercile şi ficăţeii, iar mărarul îi conferă o aromă aparte.

Începem prin a spăla ficăţeii, iar apoi îi lăsăm pentru 30 de minute într-un recipient umplut cu lapte, la frigider, astfel încât să se ducă gustul amar pe care aceştia îl au. Spălăm şi ciupercile şi le îndepărtăm pieliţa.

”De la bacon vom îndepărta şoricul pentru a nu se întări în timpul preparării termice. Îl tăiem apoi în bucăţi sau fâşii, după bunul gust al fiecăruia. Spălăm, curăţăm şi tăiem julienne şi ceapa, astfel încât preparatul nostru să capete şi puţin volum”, explică Nichi Mărăcine, maestrul de artă culinară.

Ingrediente pentru patru porţii:

-Ficăţei de pasăre-500 de grame;

-Ciuperci-350 de grame;

-Bacon-350-400 de grame;

-Vin alb-250 de mililitri;

-Ceapă-250 de grame;

-Sare şi piper după gust;

-Mărar-o legătură;

-Ulei de floarea soarelui-80 de mililitri.

Vom pune la călit mai întâi ceapa şi ciupercile, adăugăm apoi baconul şi amestecăm permanent. După 5 minute de tratament termic moderat, adăugăm şi ficăţeii, punem şi un praf de sare şi de piper, iar sub protecţia unui capac vom sota preparatul pentru alte 5 minute.

”Adăugăm apoi şi vinul alb, punem din nou capacul şi lăsăm apoi ingredientele să se pătrundă bine pentru alte 5 minute, fiind atenţi să amestecăm permanent, astfel încât acestea să nu se lipească. Ridicăm capacul şi continuăm sotarea, gustăm pentru a verifica dacă ingredientele sunt bine făcute şi dacă preparatul mai are nevoie de sare şi piper”, punctează maestrul Nichi Mărăcine alţi câţiva paşi din realizarea preparatului.

Închidem focul, adăugăm şi mărarul tocat mărunt şi punem din nou capacul pentru a se întrepătrunde bine aromele. Ficăţeii cu afumătură şi ciuperci se servesc cu garnitură de legume la grătar, legume sote sau cartofi piure, fierţi sau prăjiţi alături de tradiţionala mămăliguţă.

Prăjitură cu stafide pentru ceai

Începem prin a pune untul într-un vas şi îl lăsăm pentru câteva minute la temperatura camerei pentru a putea fi prelucrat mai uşor. Adăugăm apoi şi zahărul şi îl amestecăm cu untul până se topeşte complet.

”Punem apoi ouăle şi prin amestecarea cu mixerul va rezulta o cremă spumoasă, adăugând apoi vanilia şi făina. La final, punem şi stafidele, amestecând permanent”, detaliază maestrul Nichi Mărăcine.

prajitura cu stafide Galati

Prăjitură cu stafide FOTO www.bucataras.ro

Ingrediente:

-Unt-200 de grame;

-Zahăr-200 de grame;

-Făină-200 de grame;

-Stafide-200 de grame;

-Ouă-trei bucăţi;

-Vanilie-un plic.

Încingem cuptorul la 170 de grade Celcius, ungem cu unt şi tapetăm apoi tava cu făină, punând în aceasta compoziţia, cu menţiunea că nu trebuie să depăşească grosimea unei monede de 50 de bani.

După 15-20 de minute de tratament termic, prăjitura va căpăta o culoare galben pai, uşor caramelizată pe margini. O vom desprinde din tavă cu un cuţit şi o putem servi. La fel de bine, se poate depozita în borcane închise ermetic, putând fi servită la micul dejun alături de ceai.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite