Proiectul CUP, de reabilitare şi modernizare a sistemelor de apă şi apă uzată, aproape de final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţia de 107 milioane de euro s-a concretizat în reabilitarea şi extinderea infrastructurii în sectorul de apă şi apă uzată din 19 localităţi.

În Vrancea, proiectul Companiei de Utilităţi Publice care vizează modernizarea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată se apropie cu paşi repezi de finalitate.

În acest interval s-au modernizat 166.788 de reţele de apă, însemnând 97% din lucrările asumate prin contract şi 165.428 reţele de canalizare, stadiul de realizare fiind de 96%.

Potrivit directorului CUP, Gheorghe Vasilescu, beneficiile proiectului  sunt evidente şi se referă la faoptul că în judeţ a crescut calitatea apei potabile, dar şi accesul populaţiei la serviciile de alimentare cu apă şi canalizare.

„S-au redus pierderile din reţelele de apă şi s-au economisit resurse naturale importante. Totodată, proiectul are ca beneficiu îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei şi a stării mediului înconjurător. Până în prezent reacţiile publicului ţintă faţă de implementarea proiectului sunt bune, în sensul că cetăţenii a manifestat înţelegere faţă de lucrările de investiţii deşi săpăturile pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare au provocat un disconfort considerabil”, spune Gheorghe Vasilescu.

În ce priveşte situaţia lucrărilor la staţiile de epurare, conducerea Companiei de Utilităţi Publice SA Focşani spune că stadiul de realizare este de aproximativ 20% pentru investiţiile derulate la Panciu, Adjud, Odobeşti şi Mărăşeşti şi puţin peste 10% pentru cea de la Homocea.

Proiectului  i-au fost alocaţi 107.068.652 euro din care 82.862.049 euro reprezintă contribuţia Uniunii Europene, din Fondul de Coeziune.

Mai puteţi citi:

A început reabilitarea reţelelor de apă

Proiectul de reabilitare şi modernizare a sistemelor de apă şi apă uzată, la jumătatea drumului

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite