Proiectul de reabilitare şi modernizare a sistemelor de apă şi apă uzată, la jumătatea drumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta a început în anul 2010 şi are termen final a doua jumătate a anului 2013.

Lucrările au început efectiv în anul 2011, prin reabilitarea şi extinderea fronturilor de captare, aducţiuni, staţii de clonare, rezervoare şi staţii de pompare şi au continuat cu execuţia reţelelor de apă şi canalizare şi a staţiilor de epurare.

Lucrările prevăd alimentarea cu apă în 17 localităţi şi canalizare în 19 localităţi din aglomerările Focşani, Odobeşti, Panciu, Adjud, Mărăşeşti şi comuna Homocea.

Valoarea proiectului este de 110 milioane de euro, cea mai mare parte fiind contribuţie a Uniunii Europene. Potrivit directorului CUP Focşani, contractele de lucrări se află în diferite stadii, mai avansate sau întârziate, acestea fiind cuprinse între 15 şi chiar 80% în unele cazuri.

„Sperăm să se respecte termenele stabilite prin contracte. Dacă nu, este posibil ca firmele de construcţii să suporte penalizări. Ritmul actual de lucru este unul destul de bun, constructorii fiind în grafice", a precizat Gheorghe Vasilescu, directorul CUP Focşani.

Reprezentanţii echipei care asigură supervizare în acest proiect spun că din punct de vedere calitativ, lucrările se prezintă în standardele cerute, iar deficienţele constatate în timp au fost remediate.

„Am avut şi lucrări necorespunzătoare datorate constructorului, pe care noi le-am descoperit şi au fost refăcute", a precizat Nazarie Păunescu, reprezentantul firmei Louis Berger.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite