Top 5 ponturi pentru „recâştigarea“ rapidă a unui abdomen plat. Ce mâncăruri gustoase pot fi incluse în dietă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Exerciţii pentru abdomen FOTO Adevărul
Exerciţii pentru abdomen FOTO Adevărul

Majoritatea femeilor îşi doresc un abdomen plat, însă acest lucru poate fi obţinut doar printr-o dietă sănătoasă, corelată cu un program de mişcare zilnic.

Un abdomen mărit din cauza depozitelor de grăsime poate fi adus la un stadiu tonifiat, doar printr-un regim bine stabilit de un medic şi printr-un program sportiv recomandat de un specialist.

„Este important să învăţăm ce alimente trebuie să consumăm şi să renunţăm la zahăr, produse de tip fast-food, dar şi la cele prăjite în ulei. În momentul în care vom consuma 1.200 de calorii pe zi vom reduce cantitatea hormonului leptina din organism, adică cel care contribuie la arderea grasimilor, inclusiv a celor depuse pe abdomen. Este bine să introducem în dietă peşte, carne de curcan sau brânză tofu“, a spus Alina Matei, medic nutritionist.

Sfaturi importante pentru a avea un abdomen plat:

- În momentul în care vrem să scăpăm de grăsimea acumulată pe abdomen trebuie să începem imediat cu un program sportiv. Exerciţiile trebuie să fie diversificate pentru a putea obţine rezultate.

- Este bine să ne canalizăm atenţia asupra muşchilor din zona abdomenului. În cazul în care nu suntem atenţi la acest lucru este posibil să nu obţineţi rezultatul dorit.

- Trebuie să învăţăm să mâncăm sănătos pentru a putea ajungea să avem un abdomen plat, dar şi pentru a nu avea probleme de sănătate. Este indicat să consumăm alimente uşoare, iar astfel rezultate vor apărea.

- Pentru a putea avea un abdomen plat trebuie să scoatem defintiv din meniu băuturilor carbogazoase şi alcoolice.

- Este indicat să mergem zilnic la sală şi trebuie să ştim că 20 de exerciţii realizate în forţă, ca la carte, sunt mult mai benefice decât 50 exerciţii „leneşe“.

Medicii nutriţionişti mai spun că persoanele stresate acumulează mai multa grăsime la nivelul abdomenului în comparaţie cu cele care reuşesc să gestioneze mai bine stresul.           

„Stresul creşte nivelul cortizolului în organism, iar din această cauză poate apărea senzaţia de foame permanentă. Este bine să ştim şi că alergiile alimentare pot duc la balonare şi ne oferă o senzaţie nu tocmai confortabilă“, a mai declarat Alina Matei, medic nutritionist.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite