De ce este considerat uleiul de cocos un superaliment. Beneficiile uriaşe pe care le aduce organismului uman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uleiul de cocos este considerat un superaliment, dar este şi un ingredient nutritiv. Este un ulei nealergic şi poate fi consumat şi de copiii, chiar de la o vârstă fragedă.

Uleiul de cocos are numeroase proprietăţi, antimicrobiene, antibacteriene şi antifungice. Conţine vitamina E, vitamina K, grăsimi saturate, dar şi acizi graşi-Omega 6. „Uleiul de cocos are o concentraţie mare de acizi graşi care pot provoca inevitabil o mulţime de reacţii pozitive pentru sănătate. Se asimilează imediat în organism şi este recomandat persoanelor care vor să slăbească, dar şi celor care fac sport“, a spus medicul nutriţionist Adriana Buică.

Beneficiile uleiului de cocos:

-Uleiul de cocos are proprietăţi antigungice şi poate distruge 50 de ciuperci de candida.

-Medicii susţin că uleiul de cocos ajută la reglarea colsterolului trigliceridelor şi lipoproteinelor, principalii factori care duc al dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

-Uleiul de coos are un rol important şi în pierderea în greutate. Intensifică procesul de ardere în ficat, iar acest lucru poate ajuta la pierderea kilogramelor.

-Uleiul de cocos este bun şi pentru sănătatea glandei tiroide. Acest lucru este posibil datorită combinaţiei de proprietăţi nutritive.

-Uleiul de cocos ajută la o mai bună absorţie a calciului, vitaminei D, dar şi a altor minerale esenţiale pentru organism.

Specialiştii au mai precizta că uleiul de cocos conţine cu 10% mai puţine calorii faţă de alte grăsimi vegetale. „Poate avea efecte terapeutice asupra tulburărilor cerebrale, precum epilepsie şi Alzheimer. Reglează metabolismul şi digestia, dar ne ajută să avem şi o piele strălucioare atunci când folosim uleiul de cocos ca şi ingredient cosmetic. Conţine vitamina A, C, E, K, fier, dar şi calciu“, a mai declarat medicul nutriţionist Adriana Buică.

           

   

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite