De ce este considerat uleiul de cocos un superaliment. Beneficiile uriaşe pe care le aduce organismului uman
0Uleiul de cocos este considerat un superaliment, dar este şi un ingredient nutritiv. Este un ulei nealergic şi poate fi consumat şi de copiii, chiar de la o vârstă fragedă.
Uleiul de cocos are numeroase proprietăţi, antimicrobiene, antibacteriene şi antifungice. Conţine vitamina E, vitamina K, grăsimi saturate, dar şi acizi graşi-Omega 6. „Uleiul de cocos are o concentraţie mare de acizi graşi care pot provoca inevitabil o mulţime de reacţii pozitive pentru sănătate. Se asimilează imediat în organism şi este recomandat persoanelor care vor să slăbească, dar şi celor care fac sport“, a spus medicul nutriţionist Adriana Buică.
Beneficiile uleiului de cocos:
-Uleiul de cocos are proprietăţi antigungice şi poate distruge 50 de ciuperci de candida.
-Medicii susţin că uleiul de cocos ajută la reglarea colsterolului trigliceridelor şi lipoproteinelor, principalii factori care duc al dezvoltarea bolilor cardiovasculare.
-Uleiul de coos are un rol important şi în pierderea în greutate. Intensifică procesul de ardere în ficat, iar acest lucru poate ajuta la pierderea kilogramelor.
-Uleiul de cocos este bun şi pentru sănătatea glandei tiroide. Acest lucru este posibil datorită combinaţiei de proprietăţi nutritive.
-Uleiul de cocos ajută la o mai bună absorţie a calciului, vitaminei D, dar şi a altor minerale esenţiale pentru organism.
Specialiştii au mai precizta că uleiul de cocos conţine cu 10% mai puţine calorii faţă de alte grăsimi vegetale. „Poate avea efecte terapeutice asupra tulburărilor cerebrale, precum epilepsie şi Alzheimer. Reglează metabolismul şi digestia, dar ne ajută să avem şi o piele strălucioare atunci când folosim uleiul de cocos ca şi ingredient cosmetic. Conţine vitamina A, C, E, K, fier, dar şi calciu“, a mai declarat medicul nutriţionist Adriana Buică.