Cum putem slăbi sănătos în momentul în care alegem să urmăm o dietă. Patru reguli importante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care vor să slăbească sănătos trebuie să ţină cont de patru reguli importante. Medicii susţin că nu trebuie să privăm organismul de nutrienţi pentru că nu vom face decât să îl stresăm.

Medicii susţin că niciun regim de slăbire nu se bazează pe faptul de a nu mânca, aşa că nu este indicat să neglijăm niciodată senzaţia de foame. Persoanele care vor să slăbească sănătos trebuie să mănânce de aşa natură încât să nu li se facă foame, trebuie să consume alimente la ore fixe, iar porţile să fie mai multe, dar mai mici. „Sunt persoane care slăbesc atunci când ajung să se înfometeze, însă astfel de diete nu doar roade la nesfârşit. Funcţionează întotdeauna pe perioade scurte, însă doar atât cât le ţinem. 1000 de calorii nu au cum să strângă exact ce are nevoie un corp de 70 de kilograme, aşa că trebuie să învăţăm să slăbim sănătos“, a spus medicul nutriţionist Iuliana Manafu.

Regulile de aur pe care trebuie să le respectăm atunci când urmăm o dietă:

-Sportul este important atunci când alegem să urmăm o dietă. Mişcarea ajută plămânii şi inima să funcţioneze la parametri optimi, scade nivelul de colesterol în organism.

-Dietele bogate în fibre ne ajută să slăbim sănătos, aşa că este indicat să consumăm fructe, legume şi cereale integrale.

-Zahărul trebuie eliminat în totalitate din dietă şi înlocuit cu mierea. Aceasta reduce riscul aparţiei diabetului de tip 2, dar şi stimulează secreţia biliară pentru o digestie bună a grăsimilor şi scade apetitul culinar.

-Hidratarea coerspunzătoare ne ajută să slăbim sănătos. Asigurarea unei cantităţi optime de lichide ne ajută cu siguramţă la stabilizarea nivelului glicemic, grăbeşte eliminarea toxinelor din organism, îmbunătăţeşte funcţionarea ficatului şi a sistemului cardiac.

Specialiştii au mai precizat că în momentul în care alimentaţia este una corespunzătoare în timpul unei diete, însă senzaţia de foame nu dispare este indicat să mergem la un medic endocrinolog. Uneori poate fi semnul unui diabet sau al afecţiunei de la nivelul tiroidei.

„Roşiile, vinetele, ciupercile, dovleceii, au mai puţin de 20 de kilocalorii la suta de grame. În momentul în care îi oferim organismului calorii insuficiente trebuie să ştim că îl obligăm să-şi consume din rezerve. La final vom vedea că vom avem deficit de minerale, vitamine sau nutrienţi“, a mai spus Iuliana Manafu, medic nutriţionist.          

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite