Enoriaşii de la Sfântul Mina, rugăciune comună la Liturghia de duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rugăciune comună pe pajiştea din faţa bisericii FOTO Harry Tavitian
Rugăciune comună pe pajiştea din faţa bisericii FOTO Harry Tavitian

Credincioşii care se rugau la Biserica Sfântul Mina vor protesta în mod paşnic faţă de îndepărtarea preotului Nicolae Picu. Ei îşi declară sprijinul faţă de duhovnicul lor şi fac un apel la rugăciune comună.

„Cine doreşte să-l susţină pe părintele Nicolae Picu este aşteptat la slujba de duminică, 17 martie, cu o floare în mână, pe pajiştea dintre biserică şi aşezământ (Centrul Arca)“. Aşa sună chemarea enoriaşilor care vor să arate că îl susţin pe cel care le era duhovnic.

„Din păcate, la îndepărtarea nedreaptă a părintelui Picu, nu s-a ţinut seama deloc de adevărata Biserică – comunitatea credincioşilor uniţi în duhul dragostei cu puterea harului Duhului Sfânt, care Îi slujeau lui Hristos, împreună cu preotul Picu, la altarul de la Sfântul Mina.

Nu au contat nici copiii cu dizabilităţi şi familiile acestora, îngrijiţi la Centrul Arca. Voi participa şi eu, cu ajutorul lui Dumnezeu, împreună cu soţia şi fiica mea, la slujba de duminică de la Sfântul Mina“, declară muzicianul Harry Tavitian, enoriaş al bisericii.

Credincioşii vor să se roage împreună duminică la Sfânta Liturghie şi să mărturisească dragostea pe care o au pentru părintele Picu.

„Majoritatea enoriaşilor s-au împrăştiat. Încercăm duminica să ne strângem iarăşi laolaltă, pentru rugăciune. Sperăm ca rugăciunile şi gestul nostru creştinesc să dea putere celor care au judecat greşit, să revină asupra hotărârilor pe care le-au luat, în duhul dragostei lui Hristos. Doamne al Puterilor, fii cu noi!“, se roagă aceştia.

Înainte de a pleca în Italia, părintele Nicolae Picu, parohul Bisericii Sfântul Mina, s-a întâlnit cu unii dintre enoriaşii săi. Ei descriu starea de spirit a duhovnicului şi mărturisesc ce le-a transmis acesta credincioşilor.

Parohul de la Sfântul Mina, părintele Nicolae Picu, fondator al asociaţiei care a construit biserica de lemn, a fost caterisit de Arhiepiscopia Tomisului pentru încălcarea legii BOR.

El a trecut în patrimoniul asociaţiei lăcaşul de cult şi aşezământul social, ceea ce contravine statutului Bisericii. Preotul a fost suspendat din funcţie în luna februarie.

Singura lui salvare este Patriarhul Daniel care ar putea decide rejudecarea lui în tribunalul bisericesc mitropolitan, superior celui de la arhiepiscopie.

După ce asociaţia a închis biserica, slujbele au fost ţinute timp de două zile în faţa lăcaşului de cult. Miercuri, 13 martie, în timpul pregătirilor slujbei de Sfântul Maslu, unul dintre preoţi a suferit un atac cerebral. Preotul Remus Dumbravă este în stare critică, la Reanimare, cu şanse minime de supravieţuire.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite