Bacşişul, pe bonul fiscal? Ce îi propune un clujean Ministerului de Finanţe
0Vicepreşedintele Consiliului National al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Dan Muresan, a trimis o propunere Ministerului de Finanţe prin care cere modificarea legislaţiei în aşa fel încât bacşisul să fie inclus pe bonul fiscal.
„Dacă vine în control biroul anti-fraudă din ANAF şi găseşte bani nemarcaţi la ospătar sau la orice alt angajat care prestează servicii, unitatea riscă sanctiuni drastice - închiderea pe o perioadă de trei luni. De aceea, propunerea de a marca bacşisul protejează şi interesele agentului economic, fiind logică şi corect“, a declarat, într-un comunicat, clujeanul Dan Mureşan, vicepreşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii, care este si director general MDM Group.
De aceea, acesta susţine că includerea bacşişului pe bonul fiscal ar fi şi in interesul agenţilor economici, „având în vedere că valoarea încasărilor din casa de marcat ar coincide cu numerarul din casă şi cel aflat asupra ospătarilor/prestatorilor“.
“Dacă măsura va fi adoptată vom fi mai aproape de dezideratul de a marca totul şi a reduce evaziunea fiscală. Se creează, în acelasi timp, premisa că în timp să renunţăm la banul sub formă de numerar”, a încheiat vicepreşedintele CNIPMMR.
Mureşan susţine acelaşi lucru şi în noiembrie 2014 afirmând că bacşişul este opţional în foarte multe ţări civilizate, dar, când este plătit, apare pe nota de plată primită de client.
Mai puteţi citi:
Un reprezentant al IMM-urilor cere Guvernului includerea bacşişului pe nota de plată