Povestea superbei Lisette Verea, vedeta cabaretului bucureştean din anii '30. Cum a apus la Hollywood steaua artistei care a lansat hitul „Ionel, Ionelule“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frumosă, talentată şi cu un sex-appel care înnebunea bărbaţii, Lisette Verea  a avut o carieră spectaculoasă pe scenele bucureştene în anii '30. Ea este prima artistă care a interpretat celebra melodie “Ionel, Ionelule”, semnată de George Sbârcea.

Cântecul nemuritor care mai este fredonat şi astăzi a fost lansat în 1937, iar Lisette Verea, alături de Lulu Nicolau, un duet de succes al epocii, îl interpretează magistral.

Născută în Bucureşti, în 1914, Lisette, graţie talentului şi vocii inconfundabile, reuşeşte să intre în lumea artistică, apărând pe scenele de la "Alhambra” şi Teatrul de Comedie. Era apreciată pentru vocea specială, dar şi pentru voiciunea, frumuseţea şi eleganţa care îi dădeau un farmec aparte. Astfel, nu i-a fost dificil să fie remarcată şi să obţină roluri importante în filme şi spectacole româneşti.

image

Conform cinemagia.ro, actriţa a fost solicitată să joace în ”Chemarea dragostei” – 1932 şi “Trenul fantomă”  - 1933 - alături de Tony Bulandra şi G. Storin. Din păcate însă, pe fondul celui de-al Doilea Război Mondial, Lisette, care era evreică, a părăsit ţara şi s-a mutat permanent în SUA.

image

Numele ei figurează pe o listă de pasageri ai vaporului President Grant, sosit în New York pe 3 octombrie 1941. Aici însă, deşi spera la o carieră cel puţin la fel de spectaculoasă ca în ţară, norocul nu avea să-i surâdă.

image

Stabilită în Statele Unite ale Americii, Lisette are şansa să joace pe marele ecran în pelicula “A Night in Casablanca”, o productie mediocră, în compania celebrilor fraţi Marx. Vocea sa a propulsat-o pe scena operetei unde a avut un rol în "Văduva Veselă". Cu toate acestea, se pare că talentul nu a fost suficient pentru a deveni celebră. Accentul ei est-european a fost însă o mare piedică în evoluţia artistei, iar cariera ei a apus destul de repede. Nu a mai obţinut roluri din cauza accentului său neplăcut în limba engleză. Lisette a murit în 2003, în New York, iar necrologul i-a fost scris de The New York Times.


 

image

Vă recomandăm şi:

Femeia care nu purta niciodată lenjerie intimă. Românca Mitza Bricard, muza faimosului Dior, a avut Parisul la picioare în anii '50

Povestea fabuloasă a româncei Nadia Gray. Diva care a înnebunit bărbaţii cu scena de striptease din „La Dolce Vita“ şi care a îngenuncheat Hollywood-ul

Femeia-spion. Românca Vera Atkins, cel mai important agent secret din cel de-Al Doilea Război Mondial

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite