Cum vrea Spitalul din Călăraşi să atragă medici: acces liber la literatură ştiinţifică şi congres, masă şi casă gratis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prof.dr. Laurenţiu Beluşică a gândit un pachet atractiv pentru a aduce medici la Călăraşi FOTO Adevărul
Prof.dr. Laurenţiu Beluşică a gândit un pachet atractiv pentru a aduce medici la Călăraşi FOTO Adevărul

Un pachet de măsuri menit să asigure eficientizarea activităţii în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi, dar să atragă şi specialişti pentru completarea deficitului de medici a fost aprobat de consilierii judeţeni. La propunerea noului director medical , conf. dr. Laurenţiu Beluşică, Consiliul Judeţean se implică mai mulşt pentru susţinerea celui mai mare spital din Bărăgan.



Concret, întreg personalul medical va avea acces neîngrădit la literatura ştiinţifică de specialitate, mai exact la acea informaţie medicală indispensabilă efectuării unui act medical de înaltă calitate. De asemenea, cadrele medicale vor avea acces gratuit la cursurile de formare profesională continuă, vor beneficia de  abonamente lunare pe care le va face spitalul atât la reviste ştiinţifice online, cât şi la reviste din domeniul medical în format tipărit.
Mai mult, fiecare medic din cadrul unei secţii va putea participa gratuit, prin rotaţie sau în funcţie de disponibilitate, la un congres în ţară şi la un congres în străinătate, în fiecare an. În mod firesc, spun reprezentanţii spitalului, medicii care vor solicita participarea la un congres în străinătate vor trebui să cunoască limba engleza la nivelul B2.

Microbuz pe ruta Călăraşi-Bucureşti

Pentru atragerea medicilor la spitalul din Călăraşi, Consiliul Judeţean va achiziţiona şi va pune la dispoziţia spitalului din Călăraşi un microbuz care să-i aducă de la Bucureşti la Călăraşi, în condiţii civilizate. „Eu nu pot să-i aduc 120 km cu un microbuz obişnuit, cu toată lumea la un loc, să înceapă să lucreze 7-8 ore şi să ajungă seara acasă obosiţi. Trebuie să vină şi să plece în condiţii civilizate”, şi-a argumentat directorul medical propunerea în faţa consilierilor judeţeni.

Pentru medicii care doresc să vină din Bucureşti să lucreze la spitalul din Călăraşi, dar nu doresc să facă naveta zilnic cu microbuzul, Spitalul Judeţean Călăraşi, cu sprijinul şi implicarea directă a Consiliului Judeţean, vor oferi medicilor locuinţe de serviciu. În acest sens, directorul medical a propus şi a obţinut acordul consilierilor judeţeni pentru achiziţia unor apartamente: „Vrem să le dăm locuinţe mobilate şi amenajate”, a susţinut directorul medical dr. Laurenţiu Beluşică.

Mai multe tichete de masă

Continuând propunerile pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru în spital, dr. Laurenţiu Beluşică îşi propune ca personalul medical să poată servi masă în spital la costuri modice. „Doresc să asigur în acest spital 3 mese principale. Necesită efort financiar, necesită o investiţie această bucătărie, dar în final nu vor fi pierderi. Deci, la asigurarea meselor în acest spital ţin foarte mult şi voi face tot posibilul pentru a introduce aceste mese în spital”, a spus Beluşică. În ceea ce priveşte tichetele de masă care se dau personalului medical în prezent, directorul medical Beluşică a militat pentru creşterea numărului acestora şi a obţinut ca în loc de 13 tichete de masă câte se dau în prezent, să se primească 20.

Pacienţii, nemulţumiţi

Până la sfârşitul anului, conf.univ.dr. Laurenţiu Beluşică, şeful Clinicii de Chirurgie din cadrul spitalui MAI “Prof. Dr. Dimitrie Gerota” va conduce unitatea medicală din Călăraşi. “Pacienţii nu vor mai pleca din Călăraşi să se trateze la Bucureşti, doar în funcţie de gravitatea cazului. Va fi tratat cum se cuvine pe plan local. UPU este o componentă importantă din viaţa unui om şi la ora actuală, la Călăraşi această secţie arată foarte bine. Aveţi o medie de 100 de pacienţi pe zi, ceea ce înseamnă foarte mult pentru 3 medici de gardă. Mai avem nevoie de cel puţin 9 medici pentru a face faţă. Obiectivul meu este ca pacientul să fie tratat conform normelor stabilite, aici la Călăraşi. Voi purta discuţii cu fiecare medic. Ştiu că unii pacienţi sunt nemulţumiţi de calitatea serviciilor medicale şi vom încerca să îndreptăm acest lucru. Lipsa cadrelor medicale este o problemă pe care o vom rezolva", a spus Beluşică, al începutul lunii iunie la inaugurarea noii secţii UPU din Călăraşi.



Vă recomandăm şi:

Lipsa medicilor, o problemă gravă. Cel mai mare spital de urgenţă din Bărăgan a fost declasificat de Ministerul Sănătăţii

Singurul spital de psihiatrie din Bărăgan a fost modernizat după 40 de ani. La Săpunari, bolnavii au condiţii de lux

Modernizare cu fonduri Regio la Lehliu. S-a inaugurat cel mai modern spital din Bărăgan, o investiţie de 10 milioane lei

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite