Cea mai sănătoasă hrană pentru inimă. De ce se ţin migdalele în apă înainte de a le consuma. Ce vitamine esenţiale conţin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Migdalele sunt considerate deosebit de sănătoase FOTO Shutterstock
Migdalele sunt considerate deosebit de sănătoase FOTO Shutterstock

Considerate unele dintre cele mai hrănitoare alimente, migdalele ajută la scăderea nivelului de colesterol rău din organism, oferind protecţie împotriva bolilor cardio-vasculare. Consumul de migdale este eficient împotriva ulcerului, contra spasmelor intestinului şi accesului de tuse.

Fructe uscate, cu o valoare nutritivă foarte mare, migdalele aduc numai beneficii organismului. Sunt foarte bogate în vitamina E, complexul de vitamine B (inclusiv acid folic), vitamina D şi substanţe minerale, în special calciu, magneziu, potasiu, fier şi zinc. De asemenea, spun specialiştii, mai conţin antioxidanţi şi acizi graşi monosaturaţi.

“Migdalele ajută la reducerea nivelelor de colesterol rău şi a trigliceridelor şi cresc colesterolul bun. Sunt bogate în grăsimi nesaturate care cresc nivelul de colesterol bun, aşa cum a indicat un alt studiu publicat în revista medicală Circulation. Studiul realizat a arătat că migdalele pot reduce cu circa 10% nivelele de colesterol rău. Totuşi, aceste fructe uscate au destul de multe calorii, de aceea trebuie să fie consumate cu moderaţie.

Migdalele pot fi consumate atât la micul dejun, ca adaos la un bol de cereale sau ca gustare între mese. Pentru a elibera enzimele sănătoase pe care le conţin, se recomandă ca migdalele să fie înmuiate în apă, timp de câteva ore, iar apoi să fie consumate”, notează pe blog-ul său dr.Cătălin Luca, medic internist, cu competenţă în apifitoterapie.

Doar cele dulci sunt comestibile

Medicul atrage însă atenţia că există mai multe varietăţi de migdale, cele mai cunoscute fiind migdalele dulci şi cele amare. Migdalele amare conţin o cantitate ceva mai mare de acid cianhidric, de aceea ele sunt considerate toxice; doar migdalele dulci sunt considerate comestibile, însă este bine să fie consumate cu măsură (de la 6 la 15 migdale pe zi).

Şase beneficii ale migdalelor

1.Migdalele sunt o sursă importantă de fier, care ajută la producţia si creşterea numărului de celule roşii din sânge. Un calcul arată că 10 migdale sunt echivalentul unei farfurii de spanac.

2.Bogate în magneziu, migdalele sunt o componentă cheie pentru construirea masei musculare.

3. În coaja migdalelor s-au identificat 20 de flavonoide cu puternic efect antioxidant.

4.Acizii graşi esenţiali Omega-6, în combinaţie cu conţinutul crescut de fibre din migdale, contribuie la suprimarea poftelor alimentare şi dau senzaţia de saţietate.

5. Migdalele cresc nivelul bacteriilor benefice din aparatul digestiv, protejându-vă totodată de probleme precum balonarea, constipaţia, diareea, sindromul de colon iritabil sau chiar cancerul de colon.

6. Mineralele conţinute în migdale contribuie la creşterea nivelului de energie. Calciul, magneziul, cuprul şi fosforul ajută la menţinerea sănătăţii oaselor şi dintilor, iar fenilalanina este o alta substanţă chimică ce poate împiedica declinul cognitiv cu până la 40%.

Vă recomandăm şi:

Planta care vindecă toate bolile. Mâna Maicii Domnului, floarea binecuvântată care ţine inima în formă şi închide rănile

Efectele miraculoase ale porumbului fiert: topeşte grăsimea rapid şi ţine inima în formă. Ce vitamine importante conţine

La ce e bun bicarbonatul de sodiu. Minunile pe care le face banalul praf din bucătărie, un leac excelent pentru înţepături

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite