VIDEO Extinderea Trans Bus în comunele de lângă Buzău, motiv de grevă pentru transportatorii privaţi. Călătorii cer condiţii moderne şi preţuri mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Consiliul Judeţean a refuzat să acorde avizul solicitat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Buzău-Mărăcineni pentru emiterea licenţelor de traseu către Ţinteşti şi Smeeni. Vestea îi bucură pe transportatorii privaţi, aflaţi luni în grevă, însă îi nemulţumeşte pe navetiştii din cele două comune, care vor călătorii mai ieftine şi în condiţii moderne.

Zeci de autobuze şi microbuze care transportă călători între localităţile din judeţul Buzău nu au mai plecat, în acestă dimineaţă, în curse. 

Transportatorii privaţi au înştiinţat călătorii prin afişe cu privire la intreruperea programului de transport pentru ziua de 17 decembrie, începând cu ora 5 dimineaţa. 

Ei sunt revoltaţi că operatorul de transport în comun din municipiul Buzău, Trans Bus, si-a extins cursele pe traseele licitate de ei, punându-le afacerile în pericol şi împingându-i către faliment. 

O delegaţie a transportatilor buzoieni a fost prezentă luni în plenul Consiliului Judeţean, pentru a lămuri situaţia. 

În cadrul şedinţei, preşedintele Petre Emanoil Neagu a anunţat că, deşi avizul solicitat este pur consultativ, personal nu este de acord cu respectivul proiect. Majoritatea a votat în acord cu preşedintele, astfel că ADI Buzău-Mărăcineni nu a primit avizul aşteptat. 

Reprezentanţii operatorilor de transport public au fost prezenţi şi în şedinţa Consiliului Municipal Buzău. Preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport, Augustin Hagiu, a încercat să aducă argumente în favoarea transportatorilor, însă fără niciun rezultat. 

Extinderea curselor societăţii de transport în comun din municipiul Buzău, Trans Bus, pe traseele din judeţ, este susţinută de primarul Buzăului, Constantin Toma. Edilul precizează că Trans Bus îi are de partea sa pe primarii de comune şi pe navetiştii care s-au săturat pur şi simplu de condiţiile în care sunt transportaţi de operatorii judeţeni. 

„Transportatorii au pretenţia să fie lăsaţi în pace, adică să ne transporte în nişte rable, ca pe nişte saci de cartofi. Le tremură pantalonii când se văd în faţa unei concurenţe puternice. Sper ca autobuzele Trans Bus să intre pe cât mai multe trasee, inclusiv până la Râmnicu Sărat, unde se face transport cu microbuze cu găuri în podea, sicrie pe roţi. Dacă mergi la sediul lor de pe Marghiloman să te plângi, te iau la mişto. Aceşti transportatori se ştiu cu proptele, că de aia au câştigat licitaţiile cu hârburile pe care le au”, ne-a scris Andrei State.

Reacţii de nemulţumire din partea navetiştilor au apărut pe Facebook după ce au aflat că proiectul extinderii curselor Trans Bus a fost contestat în Consiliul Judeţean. ”E clar. Iar vom ingheta in statie si vom plati abonamnetul ca sa ramanem in statii!”, a scris Mihaela D. Simion. ”Ar fi cazul ca cei care au făcut greva sa se străduiască să creeze condiţii cât de cât modeste pentru navetişti si sa nu mai profite de faptul că nu avem de ales. Noi ar trebui să facem grevă, nu ei”, a completat Doinita Maria. 

Protestul transportatorilor s-a încheiat dar au anunţat că vor mai suspenda activitatea, dacă nu vor ajunge la un consens cu reprezentanţii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Buzău-Mărăcineni. Reprezentanţii transportatorilor vor să sesizeze şi Curtea de Conturi cu privire la transportul în comun subvenţionat de Primăria Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite