Fostul şef al Poliţiei Buzău, candidat la primăria oraşului din partea partidului condus de Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mişcarea Populară a lui Traian Băsescu intră în lupta pentru primăria Buzău cu fostul comandant al poliţiei buzoiene, Ion Marin, transformat după pensionare în detectiv particular. A devenit expert în filarea soţilor infideli sau descoperirea microfoanelor ascunse prin birourile unor oficiali.

Ion Marin are 53 de ani, s-a născut în judeţul Argeş, este căsătorit şi are un copil. A absolvit Academia de Poliţie în anul 1986 şi este licenţiat al Facultăţii de Drept din anul 2000. A lucrat până în 1990 la Bucureşti, după care a venit la Buzău unde a activat ca poliţist în diferite structuri ale IPJ.

Ion Marin a fost şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău între anii 2009 şi 2012. 

A fost destituit de la conducerea IPJ chiar cu o zi înainte de alegerile locale din 2012, în locul său fiind numit ca interimar un ofiţer din IGPR. Surse din inspectorat spuneau atunci că motivul schimbării ar fi fost numărul mare al incidentelor electorale ”scăpate de sub control”. Mai precis, comisarului şef Ion Marin i se reproşa numărul mare de incidente electorale şi reclamaţii venite din partea partidelor politice. 

În acelaşi an, Ion Marin s-a pensionat din poliţie şi a ales să se dedice unei afaceri ce are legătură foarte strânsă cu pregătirea sa în munca de investigaţii. Astfel, acesta a înfiinţat prima firmă din Buzău dedicată exclusiv filajului şi supravegherii al cărei expert este chiar el, posesor al licenţei de detectiv particular. La dotarea firmei a investit cel puţin 10.000 de euro în aparatură de specialitate. 

”Nu este nevoie de o tehnică extraordinar de sofisticată, nu este nevoie de multe aparate, este nevoie de strictul necesar şi strictul ăsta necesar se stabileşte în funcţie de specificul locului. O borsetă cu cameră video este foarte bună în activitatea de filaj, ceas de mână, pix cu cameră. Aparatura este achiziţionată din comerţ, este autorizată, deci ustensile legale, pentru că folosirea altei aparaturi, cu alte plaje de frecvenţe, de exemplu, duce la încălcarea legii”, a declarat pentru adevărul.ro Ion Marin.

*Ion Marin este primul detectiv particular din Buzău         Foto Iulian Bunilă

image

În activitatea sa de aproape patru ani, detectivul Ion Marin a avut solicitări din partea unor soţii suspicioase faţă de partenerii lor, mame care îşi bănuiesc copiii că au anturaje dubioase ori mame care îşi supraveghează bonele. A intervenit chiar şi la deparazitarea birourilor unor patroni de firme sau persoane publice.

”Multe solicitări au fost legate de fidelitate soţ-soţie, dar şi din partea părinţilor pentru a-şi supraveghea copiii, pentru a cunoaşte locurile frecventate, dacă au abateri de la normele legale şi în ce anturaj intră. Au mai fost solicitări legate de corectitudinea partenerilor de afaceri, însă au fost mai puţine în raport cu celelalte. Am mai avut cereri de deparazitare electronică, adică identificarea de microfoane, camere şi aparate GPS montate ilegal. Este vorba despre microfoane şi camere care se găsesc în comerţ şi pe care de obicei angajaţii le folosesc împotriva administratorilor pentru a-i şantaja în vederea obţinerii unui salariu mai mare sau alte avantaje. De asemenea, am avut cereri, ce-i drept foarte puţine, pentru supravegherea bonelor sau a celor care sunt angajaţi să aibă grijă de bătrâni, când există suspiciuni că ar putea să-i agreseze sau pur şi simplu că fură din domiciliul celor care i-au angajat”, declară Ion Marin. 

O supraveghere operativă sau, mai simplu, un filaj se poate întinde de la o zi, atunci când detectivul are un pont, şi până la maximum 30 de zile, spune Ion Marin. 

Filajul se plăteşte cu cel mult 150 de lei ora iar când cazul are o complexitate mare depăşeşte 2.500 de lei. ”Problema unui detectiv particular este legată doar de costuri. Dacă solicitantul este dispus să plătească serviciile pe care le cere iar cel care urmează să presteze serviciul îi prezintă un necesar de cheltuieli care se acceptă, atunci problema muncii de detectiv nu mai este spinoasă”, spune detectivul Ion Marin.

Cea mai solicitantă acţiune, mărturiseşte Ion Marin, a fost dincolo de graniţele ţării, în Republica Moldova. Patru zile a durat operaţiunea de strângere de probe privind loialitatea unui partener de afaceri. A fost nevoit înainte de organizarea operaţiunii să citească legislaţia ţării vecine, pentru a acţiona în strictă legalitate.

*Ion Marin, alături de Dorel Onaca şi Nicu Cristian            Foto Iulian Bunilă

image

În toamna anului 2015, Ion Marin a fost cooptat în Partidul Mişcarea Populară şi la scurt timp şi-a anunţat intenţia de a candida la primăria Buzău. La sfârşitul săptămânii trecute, el şi-a anunţat oficial candidatura, în cadrul unei festivităţi la care a participat chiar şeful său de partid, Traian Băsescu. 

”Am acceptat propunerea făcută de organizaţia PMP pentru că mă regăsesc în programul acestei formaţiuni politice iar ideea de a candida a fost lansată de mai mult timp de către cercul meu de prieteni. Am analizat şi am pus în balanţă argumentele pro şi contra şi am zis că merită să mă înham la acest drum pentru că sunt multe lucruri care trebuie făcute în acest oraş”, a declarat Ion Marin, candidatul PMP la Primăria municipiului Buzău. 

Detectivul particular Ion Marin va lupta în campania electorală împotriva unui important om de afaceri, Constantin Toma, care este cel mai aproape de calitatea de candidat din partea PSD Buzău. De la PNL, va candida Constantin Ionescu, în prezent consilier municipal, care este câştigătorul unui sondaj intern. Atât Toma, la PSD, cât şi Ionescu, la PNL, vor fi decişi prin vot în cadrul organizaţiilor judeţene, având fiecare competitori cu şanse mari să îşi adjudece statutul de candidat la fotoliul de primar al Buzăului. 

Deocamdată, un contracandidat cert pentru Ion Marin în lupta pentru Palatul Comunal este Marius Vlăsceanu, din partea PNŢCD Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite