Unde putem schia în condiţii excelente la preţuri mici în această iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jurul judeţului Braşov există staţiuni montane care oferă pârtii de schi excelente şi preţuri de trei ori mai mici la transportul de cablu şi cazare decât Poiana Braşov, cea mai renumită staţiune de iarnă din România.

În localitatea Covasna, din judeţul cu acelaşi nume, la doar 30 de km de Braşov există două părtii de schi de talia părtiei Bradul, care este cea mai aglomerată din Poiana Braşov. Practic există o pistă pe pârtia de schi de 1000 de metri pentru schiorii avansaţi şi încă o pistă pe pârtia de 400 de metri pentru începători. Există teleschi, care este dotat şi cu nocturnă, astfel că pârtiile sunt deschide până la ora 21.00. Preţurile pentru teleschi sunt de 2 lei, o urcare pe pârtia mică şi 3 lei, pe pârtia mare. Se pot face şi abonamente, iar acestea costă 30 de lei în cursul săptămânii şi 40 de lei în weekend. Se fac şi abonamente pentru un weekend întreg, iar acesta costă 60 de lei. În plus studenţii şi pensionarii au reducere de 50%.

Comparativ cu Poiana Braşov preţurile sunt mult mai mici, unde doar o urcare cu gondola costă 20 de lei, iar cea mai ieftină urcare cu teleschiul este 8 lei.  Şi la cazare preţurile sunt mult mai mici. Dacă în Poiana Braşov cu greu găseşti o cameră sub 200 de lei pe noapte, în staţiunea Covasna preţurile sunt de 80-100 de lei. Şi echipamentele de schi sunt mai ieftine. Dacă în Poiana Braşov acestea se închiriază cu 40-50 de lei, la Covasna preţul este de 25 de lei.

image

Mult mai ieftin şi la Şugaş

O altă alternativă ieftină este staţiunea Şugaş Băi, tot din Covasna. Pârtia de aici are o lungime de 500 de metri şi este de dificultate medie. Este dotată cu teleschi, tunuri de zăpadă şi instalaţie de nocturnă. Staţiunea Şugaş-Băi este situată la 747 de metri altitudine, la 8 km vest de Sfântu Gheorghe. O urcare cu teleschiul costă doar 3 lei, dar există şi abonamente care pleacă de la 10 lei pentru patru urcări şi pot ajunge la 50 de lei pentru 30 de urcări. Abonamentele sunt valabile 100 de zile. Părtia este deschisă până la ora 21.00, iar tariful pentru închirierea unui echipament este de 25 de lei. Cazarea este ieftină şi puteţi găsi la pensiuni camere cu 60 de lei noapte. În staţiunea din inima munţilor Baraolt există şi băi termale şi mofete indicate pentru tratamentul bolilor cardiace şi ale aparatului circulator, astfel că turiştii pot imbina tratamentul cu distracţia.

Schi la preţuri bune şi în Harghita

image

Pârtia de schi din staţiunea harhiteană Tuşnad are o lungime 500 de metri. Este dotată cu trei tunuri de producere a zăpezii artificiale, instalaţie de transport pe cablu şi instalaţie de nocturnă. Skiliftul funcţionează zilnic de la ora 9.30 până la 22.00. Până la ora 16.00 skipass-ul pentru trei urcări costă 8 lei. Pentru 12 urcări veţi plăti 25 lei, pentru 20 de ture, 35 de lei, iar pentru 30 de urcări , 45 de lei. Dacă vreţi să schiaţi seara, după aprinderea nocturnei, veţi scoate din buzunar între 10 şi 50 de lei, în funcţie de skipass-ul pe care doriţi să-l achiziţionaţi. Un echipament complet de schi se poate închiria cu 25 de lei pe zi. Cazarea pe noapte la Tuşnad costă 100-120 de lei.

image

Pârtie de schi şi la Drăguş

În comuna Drăguş, care se află la aproximativ opt kilometri de Mănăstirea Sâmbăta şi 80 de km de Braşov sau Sibiu, există o pârtie de 500 de mteri, de talia pârtiei Bradul din Poiana Braşov, cu aceleaşi dotări, însă cu preţuri mult mai scăzute. Domeniul schiabil este dotat cu telescaun, tunuri de zăpadă şi chiar şi instalaţie de nocturnă. Cei care nu au schiurile la ei nu trebuie să îşi facă probleme, deoarece există şi un centru de închirieri, unde preţul pentru un echipament complet este 30 de lei. Totodată, pentru patru urcări cu teleschiul, turiştii nu trebuie să scoată din buzunar decât 10 lei. Cazarea este mult mai ieftină decât în staţiunile renumite. Puteţi găsi o cameră dublă la pensiune cu doar 90 de lei pe noapte chiar lângă pârtie. La Drăguş turiştii se pot caza şi în casele localnicilor cu 50 de lei noapte. În plus puteţi evita aglomeraţia din marile staţiuni, puteţi merge şi la Mănăstirea Sâmbăta şi puteţi admira decorul superb de la poalele munţilor Făgăraş.

Pe aceeaşi temă:

Cât ne va costa să schiem sezonul acesta în Poiana Braşov. Cu 2000 de lei puteţi închiria o pârtie

FOTO VIDEO Revelionul în Poiana Braşov şi pe Valea Prahovei, de patru ori mai scump ca în Bulgaria. Un sejur de 4 nopţi costă şi 1800 de euro

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite