Noi licitaţii pentru locuri de parcare. Cele rămase libere se vor transforma în parcări publice cu plată

Noi
licitaţii pentru locuri de parcare. Cele rămase libere se vor transforma în
parcări publice cu plată

Locurile de parcare rămase libere au fost inventariate şi vor fi scoase la licitaţie. FOTOAndrei Paul.

Primăria va organiza noi licitaţii pentru locurile de parcare din cartiere rămase libere. Cele care nu se vor ocupa vor deveni parcări publice şi vor fi marcate diferit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Municipalitatea a finalizat astăzi procedura de inventariere a locurilor de parcare din municipiu, iar în perioada 18 septembrie-6 noiembrie vor fi organizate noi licitaţii pentru parcările de reşedinţă, în toate cartierele municipiului. 

„La finalizarea perioadei de atribuire/reatribuire, toate locurile de parcare în parcările de reşedinţă rămase neocupate vor fi transformate în locuri de parcare publice cu plată, plata urmând a fi făcută prin SMS. Locurile de parcare de reşedinţă ocupate şi cele publice cu plată vor fi marcate în mod diferit şi semnalizate prin indicator, astfel încât să fie uşor recunoscuite de utilizatori“, a precizat administratorul public al municipiului, Miklos Gantz. 

În Braşov există 55.563 de locuri de parcare, iar dintre acestea, 44.306 sunt locuri de parcare rezidenţiale, iar restul de 11.257 sunt locuri de parcare publice. Din totalul de locuri rezidenţiale, 35.324 sunt locuri de parcare de reşedinţă ocupate, la care se adaugă 10.361 locuri de parcare de reşedinţă care figurează ca „libere“. De asemenea, există 4.132 de propuneri de amenajare de noi locuri de parcare în municipiu, venite de la cetăţeni sau în urma verificărilor în teren ale inspectorilor Primăriei, dintre care 1.056 de locuri în Centrul Vechi. Tarifele la abonamentele de parcare sunt între 120 şi 156 de lei pe an în funcţie de zonă. 

În acest moment în zona centrului istoric şi Poiana Braşov sunt 2.799 de locuri de parcare publice. Numărul nu include locurile de parcare din parcările Regina Maria şi cea din Poiana de Jos. Graficul programărilor de licitaţii se regăseşte aici: http://brasovcity.ro/…/Programari%20reatribuire%20locuri%20…

 

citeste totul despre: