FOTO VIDEO Zece motive pentru care trebuie să vizitezi Braşovul în 2014
0Regiunea Centru a lansat o campanie cu acest nume, iar mesajele de la turişti şi braşoveni au început să curgă. Campania este menită să atragă atenţia guvernanţilor că Braşovul este al doilea oraş turistic al ţării şi merită un aeroport. Pentru 2014 Braşovul şi-a propus să atragă un milion de turişti.
Turiştii, dar şi braşovenii sunt invitaţi să spună de ce Braşovul merită vizitate. La finalul campaniei se va face un top cu cele mai bune 10 atuuri ale oraşului de Sub Tâmpa.
Mesajele au început să curgă. Oricine îşi poate spune părerea pe pagina de facebook regiunea centru.
Giovani Ramona spune: „Braşovul este mult mai multttt decât un oraş frumos curat etc Braşovul este casa meaaaaa, chiar dacă suntem plecaţi din ţară. Când mă întorc acasă suntem mândri că locuim în Braşov“ va dorim tuturor sanatate fericire si sarbatori fericite
„ Braşovul trebuie vizitat pentru că este cel mai frumos oraş din România, un oraş cultural,un oraş în care niciodată nu te plictiseşti,dar şi pentru că sunt multe locuri minunate imprejurul său de văzut,de vizitat: cetăţi,castele,staţiuni montane !!! Este un oraş minunat din toate punctele de vedere !!!“, Amalia Mihai.
„Brasovul merită vizitat şi trebuie vizitat, pentru că spiritul Medieval este cel mai bine conservat, şi pentru că modernul e atat de bine îmbinat cu “vechiul” poţi spune cu adevărat că este un oraş la nivelul celor din occident! Iar pentru că judeţul în sine este dezvoltat pentru a face turism, faptul că există pe lângă oraş,Castelul Bran,Cetatea Râşnov,Poiana Braşov,Predeal,Piatra Craiului,Bucegi,Piatra Mare,Fagaras,Rupea…si celelalte localitati cu Bisericele Sasesti Fortificate! Toate acestea fac, din judetul Brasov,punctul cel mai important al turismului din Romania!“ Anton Luis Martinas
„Braşovul are tot ce îşi poate dori un turist autohton sau străin : bazin de înot, patinoar, pârtii de schi, localuri frumoase, spaţii verzi din abundenţă,vestigii care merită, curăţenie şi multe altele“Mioara Andrpne
Atracţiile Braşovului
Braşovul are cu ce să se laude. Centrul Vechi cu Piaţa Sfatului, Biserica Neagră, dar şi celebrele bastioane sunt o veritabilă atracţie turistică. Dintr-un tur al oraşului nu trebuie să lipsească nici Strada Sforii sau Cetăţuia Braşovului. Pentru o porţie de aer curat vă aşteaptă la o aruncătură de bâţ Poiana Braşov.
Biserica Neagră este cel mai mare edificiu de cult în stil gotic din sud-estul Europei. Biserica Neagră este celebră nu doar prin dimensiunile sale, ci şi prin faptul că aici se află cel mai mare clopot din România, un clopot din bronz care cântăreşte şase tone. Corul susţinut de contraforţi exteriori, decoraţi cu edicole care adăpostesc statui de sfinţi, constituie unul din puţinele exemple de acest tip din Transilvania.
Piaţa Sfatului este un alt obiectiv turistic major al Braşovului. Terasele cochete, aerul mediaval, fântâna spectaculoară şi sutele porumbei atrag sute de mii de turişti. Strada Reblicii aflată în apropiere este una dintre cele mai căutate artere de shopping. Tot în centrul vechi turiştii mai pot vizita vechile bastioane, Poarta Schei, Alee de Sub Tâmpa şi pot urca cu telecabina pe muntele cu acelaşi nume.
Arena luptătorilor
Cetăţuia Braşovului a devenit obiectiv turistic din anul 1982, când a fost preluată de Aro Palace. Aici funcţionează acum un restaurant şi o terasă. Cetatea datează din anul 1524 şi are formă de stea, fiind folosită pentru apărare strategică. În 1773 a funcţionat ca şi închisoare pentru prizonierii turci şi francezi, iar în timpul epidemiei de ciumă aici era o secţie pentru cei cu simptomele bolii.
Castelul lui Dracula, profit de un million de euro
Castelul Bran este cel mai vizitat obiectiv turistic din judeţul Braşov, lucru care ne clasează pe locul II în topul celor mai vizitate oraşe din România. Turiştii pot vizita acum 23 de camere, număr dublu fată de perioada când Branul făcea parte din patrimoniul naţional.
Majoritatea pieselor de mobilier expuse au fost cumpărate din consignaţii din Italia şi datează din aceeaşi perioadă cu piesele originale. Din păcate, vizitatorii pot vedea foarte puţine obiecte care au aparţinut familiei regale. Printre acestea se află costumul popular preferat al reginei Maria, una dintre coroanele regale şi un pumnal ale regelui Ferdinad, dar şi cartea de oaspeţi a reginei Maria şi a principesei Ileana.
Branul face profit de un million de euro pe an. Profitul însă nu vine doar din vânzarea de bilete, ci şi suvenirurile comercializate la magazinul din curte şi organizarea de evenimente. În plus, proprietarii au de gând să deschidă o cafenea-muzeu şi să amenajeze spaţii de cazare în fosta casă a administratorului.
Pe aceeaşi temă:
Cetăţile Braşovului, pline de mister
Castelul lui Dracula, obiectivul turistic nr1 al României
Viscri satul vedetă al Braşovului
FOTO Un nou obiectiv turistic. Peştera Laptelui din Poiana Braşov va fi readusă la viaţă