Concurs şi expoziţie de păsări exotice la Zoo Braşov
0Papagali, canari, păsări exotice şi indigene sau mixte pot fi admirate în acest weekend la Grădina Zoologică din Braşov.
Joi va fi un concurs, unde cele mai frumoase exemplare vor fi premiate de un juriu internaţional, din Italia şi Anglia, iar vineri şi sâmbătă, înte orele 9.00 şi 17.00, păsările vor putea fi admirate de către vizitatori.
Evenimentul este organizat de Asociaţia Ornitologică Română, în parteneriat cu Grădina Zoologică şi Primăria Braşov. „Expoziţia va fi amenajată în clădirea exotică, la etaj. Intrarea le expoziţie este gratuită, vizitatorii plătind doar biletul la intrarea în Grădina Zoologică. Noi îi găzduim gratuit, decizia fiind luată de comun acord cu dl. primar George Scripcaru şi dl. viceprimar Ciprian Bucur. Mai mult, am fost încurajaţi să realizăm astfel de evenimente, care în mod sigur se vor bucura de interesul braşovenilor şi al turiştilor”, ne-a declarat Alin Pînzaru, directorul Grădinii Zoologice din Braşov.
„Asociaţia noastră îşi propune să asigure în primul rând o punte de legătură între românii animaţi de aceleaşi interese şi, în acelaşi timp, sa faciliteze comunicarea cu organisme internationale de acelasi fel, o parte esentiala pentru dezvoltarea hobby-ului, întrucat evolutia fondului genetic românesc nu se poate face decat prin colaborarea stransa cu crescatori străini, care de zeci de ani îşi reproduc păsările în concordanta cu standardele internationale. Pe masura ce asociatia a crescut ca numar de membri, nevoia de a organiza expozitii a devenit evidenta, intrucat numai asa se putea determina nivelul pasarilor crescute in tara”, a precizat Marius Nistor, preşedintele Asociatiei Ornitologice Române (A.O.R.).
Desi in trecut exista o asociatie nationala a crescatorilor de pasari exotice, care organiza expozitii in tara si facilita participarea la expozitii internationale, aceasta asociatie a disparut incet-incet dupa revolutie. Acest fapt a avut repercusiuni grave in ceea ce priveste calitatea fondului genetic al pasarilor exotice din tara.
Asociatia Ornitologica Romana (A.O.R.) îşi incepe istoria in anul 2009, când un grup de crescatori decide ca e timpul ca acest frumos hobby sa beneficieze de un cadru organizat de desfasurare si in tara noastra.