Braşovul merită capitala Regiunii Centru. Dacă obţine titulatura, doi candidaţi s-ar putea lupta pentru funcţia de guvernator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşovul este al doilea oraş turistic al ţării. FOTOAdevărul.
Braşovul este al doilea oraş turistic al ţării. FOTOAdevărul.

Judeţul Braşov este liderul Regiunii Centru la toate capitolele şi are şi o infrastructură foarte bună. Dacă va obţine titulatura, preşedintele Consiliului Judeţean şi Primarul ar putea candida la postul de guvernator. Niciunul nu a dorit să comenteze în acest moment o eventual nominalizare.

Braşovul îndeplineşte toate criteriile şi toate condiţiile pentru a fi capitala unei regiuni. Dacă vrei să te duci de la Bucureşti la Alba, trebuie să treci prin Braşov. Dacă vrei să o iei invers, tot prin Braşov trebuie să te duci. La Alba te duci doar dacă ai treabă. Braşovul e în centrul ţării, e o intersecţie, aici bat toate vânturile. Braşovul a fost şi este Pol de Creştere economică înseamnă că îndeplineşte toate caracteristicile de dezvoltare ale întregii zone şi este motorul principal al Regiunii 7 Centru. Şi nu văd, nici prin gând nu-mi trece să existe o altă variantă. Cine gândeşte altfel înseamnă că este rupt total de realitate “, a declarat, George Scripcaru, primarul Braşovului. El nu spus deocamdată dacă va candida sau nu la funcţia de Guvernator.

George Scripcari este profesor de sport şi are 45 de ani. S-a născut în comuna Buruieneşti din judeţul Neamţ, este căsătorit şi are o fată. A lucrat ca muncitor, apoi a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii de Vest Timişoara. A intrat în politică în 1992 ca preşedinte al organizaţiei de tineret a PD Braşov. În perioada 1996-2000 a fost consilier local, între  2000-2004 a ocupat funcţia de viceprimar, iar de opt ani este primar. În 2001 a devenit preşedinte al organizaţiei judeţene a PD Braşov.  Este la al treilea mandate de primar şi a avut o contribuţie semnificativă şi dezvoltarea infrastructurii Braşovului şi atragerii de fonduri europene pentru investiţii importante. În declaraţia de avere are trecută doar o casă şi indemnizaţia da primar.

Căncescu este pentru Regionalizare

Preşedintele Consiliului Judeţean susţine regionalizarea, dar nu comentează o eventual candidatură. „Eu susţin regionlizarea, este o treabă corectă, dar sunt sceptic că se va realiza foarte repede. Modificarea Constituţiei nu este foarte uşoară, mai ales că sunt foarte multe interese interne şi în interioprul partidelor din USL, dar şi în extgerirul alianţei“, a spus Aristotel Căncescu. El este de părere că cea mai bună soluţie pentru noile regiuni este ca viitorul guvernator  să fie ales  şi nu numit.  


Aristotel Căncescu are 60 de ani şi este inginer. Născut în Timişoara, este căsătorit şi are doi copii. A absolvit Facultatea de Mecanică şi are un doctorat în management. A intrat în politică imediat după Revoluţie. În perioada 1992-2000 a fost senator din partea PNL. Este preşedintele Consiliului Judeţean Braşov din anul 2000 şi deţine un trust local de presă, care include postul Mix TV. S-a remarcat prin refacerea obiectivelor turistice din judeţ, dar ca un  susţinător al Aeroportului Braşov. Căncescu are trecut în declaraţia de averea o casă, un teren, insemnizaţia de la CJ şi peste 4 milioane de euro din cont, proveninţi din vânzarea acum şapte ani a reţelei radio MIX FM.

 Braşovul, lider incontestabil

Braşovul este fruntaşul Regiunii  Centru, din care fac  mai fac parte judeţele Covasna, Harghita, Alba, Sibiu şi Mureş, în toate domeniile impotante.

Este pe primul loc la accesarea de fonduri europene şi dezvoltare economică. În ultimii trei ani s-au accesat fonduri de 80 de milioane de euro şi mai sunt proiecte depuse de 100 de milioane de euro.

Braşovul este lider la turism. Doar municipiul a atras în 2012 peste 800.000 de turişti străini. La aceştia se adaugă alţi 500.000 de vizitatori la Castelul Bran şi încă 200.000 la Cetatea Râşnov.

Braşovul are şi cea mai bună infrastructură rutieră, dar este şi lider la exporturi. Lunar, spre partenerii europeni pleacă mărfuri de peste un milliard de euro. În plus investitorii străini prefer Braşovul. Doar anul acesta, opt mari companii se extind şi crează peste 2500 de locuri de muncă.

Un alt plus major este Festivalul Olimpic al Tineretului European care se va desfăşura luna aceasta. Competiţia va face cunoscut Braşovul în 45 de ţări europene.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite