Aproape 900 de persoane au fost rănite în accidente rutiere la Braşov. Oamenii pot afla virtual ce efecte are alcoolul la volan cu ajutorul unor ochelari speciali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona dintre Vlădeni şi Perşani este una dintre cele mai periculoase din Braşov
Zona dintre Vlădeni şi Perşani este una dintre cele mai periculoase din Braşov

În toată lumea în a treia duminică din noiembrie este marcată Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor rutiere. Doar la Braşov 871 de persoane au fost rănite anul acesta în accidente rutiere, iar 29 şi-au pierdut viaţa.

Potrivit datelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, în primele zece luni ale anului la Braşov au avut loc 623 de accidente cu victime. 871 de persoane au fost rănite, iar 29 şi-au piersut viaţa.

În România cele mai multe accidente se petrec pe DN 1. În Braşov, pe DN 1 dunt două sectoare periculoase, zoua Predeal-Braşov şi Codlea-Vlădeni-Perşani. Zeci de oameni şi-au pierdut viaţa în ultimii ani pe aceste porţiuni de drum. Pentru a diminua numărul accidentelor pe sectorul Vlădeni-Perşani s-au montat separatoare de sens şi a fost redusă limita de viteză. O altă zonă periculoasă în Braşov este pe DN 13, Drumul Morţii, în Pădurea Bogăţii. Principalele cauze ale accidentelor rutiere sunt viteza, neatenţia şi inconştienţa unor şoferi care fac depăşiri periculoase în zone unde acest lucru este interzis. 

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 3.400 de oameni mor în fiecare zi pe drumurile din întreaga lume şi zeci de mii de persoane sunt afectate pentru tot restul vieţii. La nivel mondial, în fiecare an, 1,2 milioane de persoane îşi pierd viaţa în trafic, lăsând în urmă familii şi comunităţi distruse, majoritatea fiind tineri. 

Poliţiştii le arată braşovenilor ce înseamnă alcoolul la volan

Poliţiştii braşoveni vor fi prezenţi la Coresi între orele 15.00 – 17.00, pentru a omagia victimele din accidente rutiere prin conştientizarea comunităţii asupra pericolelor care sporesc potenţialul de victimizare prin accidente rutiere.

Cei prezenţi vor avea posibilitatea să testeze două perechi de ochelari care induc purtătorului senzaţiile resimţite de cei care consumă fie băuturi alcoolice, fie substanţe psihoactive. Poliţiştii rutieri sunt prezenţi cu aparatul de măsurare a vitezei de deplasare a vehiculelor aflate în mişcare şi cu explicaţii privind modul de funcţionare a acestuia, dar şi cu aparatul de măsurare a gradului de îmbibaţie alcoolică în aerul expirat, care, la fel poate fi testat de cei interesaţi.

Vor fi prezentate imagini cu consecinţele unor accidente rutiere şi recomandări în vederea prevenirii producerii unor astfel de evenimente.  

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite