Primăria Movila Miresii contraatacă: acţiune de recuperare de la ţăranii care s-au băgat peste rând şi au luat mai multe roabe şi lopeţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţăranii care au făcut de râs comuna brăileană Movila Miresii, după ce s-au băgat peste rând şi au luat mai multe kituri de deszăpezire donate de fundaţia Habitat for Humanity, au început să fie identificaţi şi forţaţi să dea înapoi ce nu li se cuvenea.

Primăria Movila Miresii a reuşit să recupereze şase dintre roabele şi lopeţile luate în plus de localnicii din satul Ţepeş Vodă în timpul acţiunii caritabile de la jumătatea lunii ianuarie, când fundaţia Habitat for Humanity, sprijinită de reţeaua comercială Kaufland, a împărţit 350 de kituri de deszăpezire formate din câte o roabă şi o lopată, în satele brăilene Ţepeş Vodă şi Esna, din comuna Movila Miresii. Cele două localităţi au fost grav afectate de viscolul din prima decadă a acestei luni.

Kiturile au fost oferite gratuit, în ideea ca sătenii să aibă cu ce să mute troienele de zăpadă din jurul caselor construite din paiantă, pentru a nu fi afectate de umezeală, odată cu începerea dezgheţului. Mulţi dintre săteni au uitat, însă, complet de spiritul umanitar promovat pe care încercau cei de la Habitat for Humanity să îl trezească în comunitate.

Aşa se face că, în loc să se comporte civilizat şi să ia câte o roabă şi o lopată pe care să le folosească la deszăpezire, aceştia i-au păcălit pe reprezentanţii fundaţiei, intrând de mai multe ori la rând şi reuşind să ia câte două sau mai multe kituri. Unii martori afirmă că mulţi dintre cei care s-au bulucit să ia mai multe roabe le-au vândut apoi, contra sumei de 50 de lei, altor localnici, care nu au mai apucat să prindă “pomana” celor de la fundaţia umanitară.

După ce comportamentul ruşinos al sătenilor de la Ţepeş Vodă a făcut de ruşine comunitatea, primarul comunei Movila Miresii, Dumitru Panţuru, a încercat să mai repare ce se poate repara la nivel de imagine, astfel că a declanşat o anchetă pentru a-i idenfica pe cei care au luat mai multe kituri.

“Am recuperat deja şase roabe. Una a fost dată bisericii din sat, două au ajuns la şcoală, iar alte trei roabe au ajuns la trei bătrâne care nu au mai reuşit să prindă când s-a făcut împărţirea. Roabele astea le-am recuperat aşa, la prima vedere. Vom mai face o verificare mai amănunţită când vom primi tabelele de semnături de la fundaţia umanitară, că fiecare roabă şi lopată s-au dat pe bază de CNP şi semnătură. Atunci vom putea să îi identificăm şi pe cei care au vândut roabele primite ca donaţie”, spune primarul Dumitru Panţuru.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite