Brăila, pe locul doi pe ţară la Evaluarea Naţională. Doar o medie de 10!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila, pe locul doi la Evaluarea Naţională, sursa: Arhivă
Brăila, pe locul doi la Evaluarea Naţională, sursa: Arhivă

Rata de promovare la Evaluarea Naţională judeţul Brăila este de 86,40%, ocupând locul 2 pe ţară, după Cluj care a obţinut promovabilitatea de 86,4%. Un singur candidat are media 10, însă numărul mediilor de 10 ar putea să crească după contestaţii.

„Din cei 1.689 candidaţi prezenţi la ambele probe, un număr de 1.459 candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, rata de promovare/ judeţ fiind de 86,4%. Un candidat de la Colegiul ‘Nicolae Bălcescu’ a obţinut media 10 la ambele probe. La proba de Limba şi literatura română au obţinut note peste sau egale cu 5-1.574 candidaţi (93,03%), iar 7 candidaţi au obţinut nota 10. La proba de Matematică au obţinut note peste sau egale cu 5-1.283 candidaţi (75,96%), iar 13 candidaţi au obţinut nota 10”, a anunţat ISJ Brăila.

Candidaţii vor putea depune contestaţii în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16,00-19,00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8,00 – 12,00). 

Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie. Lucrările vor fi corectate în alte judeţe, în 92 de centre de corectare. Nota obţinută după contestaţie este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată la evaluarea iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

Comunicarea rezultatelor se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Vă recomandăm şi: 

Bac 2021. Care este programa pentru Limba şi literatura română

Studiu: 66,1% dintre tineri consideră că educaţia din România nu te pregăteşte pentru viaţa reală, 40% ar părăsi ţara

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite