Bacalaureat 2016 Botoşani. Examenul maturităţii s-a dovedit uşor pentru majoritatea absolvenţilor. „Nici măcar nu trebuia să înveţi. De ce să te sperie?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ultima probă a examenului de Bacalaureat 2016, majoritatea elevilor botoşăneni au răsuflat uşuraţi. Examenul maturităţii nu s-a dovedit o piatră grea de încercare pentru cei mai mulţi. Atenţie la orele de curs, exerciţii şi multă concentrare sunt ingredientele pentru un Bac reuşit, spun elevii din Botoşani.

Vineri, 8 iulie, a avut loc ultima probă a examenului de Bacalaureat 2016. După ce au susţinut probe scrise la limba română şi matematică, elevii botoşăneni şi-au arătat priceperea la proba la alegere a profilului. La Botoşani, cei mai mulţi au optat pentru geografie şi biologie. 

Examenul maturităţii a fost pentru mulţi absolvenţi, cel puţin declarativ, ”o plimbare prin parc” sau „floare la ureche”. După ce au văzut subiectele şi au trecut prin furcile caudine ale probelor scrise, absolvenţii au declarat răspicat că emoţiile şi teama de Bac au fost nejustificate şi un consum psihic inutil. Cel puţin ultima probă, spun aceştia, a dat cele mai puţine bătăi de cap.

”Nu trebuie decât să fii atent la clasă”

Pentru majoritatea elevilor de la Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga” din Botoşani, care au absolvit clasa a XII a şi s-a prezentat la BAC, examenul maturităţii a fost mai uşor decât unele teze din timpul celor patru de liceu. 

image

Rudele elevilor de la BAC au avut mai multe emoţii decât candidaţii FOTO Cosmin Zamfirache

”Au fost uşoare subiectele. Şi la română şi la matematică şi la geografie. Toată lumea ne-a speriat cu Bacul. Nu-i nimic de speriat aici, trebuie doar să fii atent la clasă şi se rezolvă. Dacă ai un pic de creier şi eşti atent n-au cum să-l iei”, spune Marius, un elev de la Pedagogic. Majoritatea recunosc însă că pentru note mari trebuie ceva muncă în plus. ”De trecut îl trece cine este de obicei atent la ore, dar pentru notele mari trebuie muncă. La română de citit, la mate de făcut exerciţii şi la geografie de învăţat”, spune Raluca. Unii cred că fără pregătire, nu există 9 şi 10. ”Pentru note de peste 9 trebuie şi pregătire. Mai ales la matematică.”, adaugă şi Cristi, un elev de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani.

image

Pentru Raluca, Bacalaureatul a fost uşor FOTO Cosmin Zamfirache

”Nici măcar nu trebuie să înveţi”

Alţi absolvenţi, bucuroşi că au terminat Bac-ul şi cu gândul la o vară plină, sunt convinşi de promovare chiar dacă nu au învăţat mare lucru în timpul celor patru ani de liceu. ”Nu pot să zic că am făcut foarte bine. De luat îl iau dar nu cu notă mare. Este oricum uşor. Nici măcar nu trebuie să înveţi ca să treci Bac-ul. Dacă ai minte îl treci. ”, spune Corina, un tânără care abia terminase proba la geografie, în centrul de examinare de la Liceul Pedagogic. În total la Bac s-au prezentat 2900 de elevi botoşăneni. Aceştia aşteptă să fie publicate rezultatele pe 12 iulie.

CALENDAR BACALAUREAT, sesiunea iunie-iulie 2016:

13-15 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A);

15-17 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B);

21-24 iunie: Evaluarea competenţelor digitale (proba D);

27 iunie – 1 iulie: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C);

4 iulie: Limba şi literatura română (proba E a, proba scrisă);

5 iulie: Limba şi literatura maternă (proba E b, proba scrisă);

6 iulie: Proba obligatorie a profilului (proba E c, proba scrisă);

8 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării (proba E d, proba scrisă);

12 iulie: Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00);

13-15 iulie: Rezolvarea contestaţiilor;

16 iulie: Afişarea rezultatelor finale.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Probele la alegere li s-au părut uşoare candidaţilor brăileni de la Bacalaureat 2016. Singurul incident consemnat: o pană de curent timp de 30 de minute

Elev de clasa a XII-a, la ieşirea din BAC: „Lucrez deja în securitate biometrică. Nu mai am ce să învăţ la Politehnică şi alte facultăţi din România sau din Europa”

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite