Trei deserturi răcoritoare de vară. Cum ne ajută delicioasa budincă rece a italienilor să combatem căldura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un desert răcoritor pare să fie visul oricui mai ales în zilele toride de vară. Bucătarii ne recomandă să apelăm la Panna Cotta, prăjitura Fanta sau chiar la o salată de fructe asezonată cu mentă.

Scăderea temperaturii corpului în zilele toride de vară pare să fie o sarcină dificilă pentru mulţi dintre noi. Bucătarii ne recomandă să ne răcorim apelând la papilele gustative şi servind deserturi delicioase, de vară.

Dan Lechinţan, bucătar la un restaurant din Germania ne recomandă trei deserturi gustoase la care putem apela cu încredere vara: Panna Cotta, prăjitura Fanta sau salata de fructe cu mentă.

Panna Cotta – este probabil cea mai cunoscută şi răcoritoare budincă rece italiană. Este un desert uşor şi rafinat, pe care îl puteţi realiza în doar jumatate de oră-40 de minute.

Aveţi nevoie de 450 de mililitri de smântână dulce, 200 de mililitri de lapte, 60 de grame de zahăr, 20 de grame de gelatină, un plic de  zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, o lingură de ulei şi dulceaţă de fructe sau fructe proaspete pentru servire.

Într-un vas, încălziţi laptele şi smântâna dulce la foc mic, după care adăugaţi zahărul şi zahărul vanilat şi lăsaţi să fiarbă timp de un minut. Luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi conţinutul să se răcorească. Adăugaţi gelatina, amestecaţi bine şi lăsaţi să se dizolve, după care lăsaţi la răcit conţinutul aproximativ 10-15 minute.  

Ungeţi patru forme cu puţin ulei, apoi turnaţi această cremă în forme. Puteţi folosi şi ceşti de cafea. După ce lichidul s-a răcit, puneţi formele la rece pentru două ore. La servire, puteţi apela la dulceaţa de fructe sau fructe proaspete. 

Prăjitura Fanta – pentru blatul acestui desert aveţi nevoie de 6 ouă, 4 linguri de făină, două linguri de cacao, 100 de mililitri de ulei, un plic de praf de copt, un praf de sare. Pentru cremă aveţi nevoie de 500 de grame de brânză de vaci, 200 de grame de unt, 200 de grame de zahăr pudră, iar pentru glazură două plicuri de budincă de vanilie, 800 de mililitri de suc Fanta şi cinci linguri de zahăr.

Se separă gălbenuşurile de albuşuri, iar gălbenuşurile se mixezeă preţ de două minute, până se omogenizează. Se adaugă  uleiul, puţin câte puţin, şi se continuă mixarea. Mai apoi se adaugă făina, amestecată în prealabil cu cacao şi praf de copt. 

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi se încorporează în cealaltă compoziţie, cu mişcări lente, de jos în sus. Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 25 de minute.

Pentru a realiza crema, untul se amestecă cu zahărul pudră şi se mixează până devine spumă, apoi se adaugă brânza şi esenţa de vanilie. Crema se întinde pe blatul răcit, iar tava se bagă în frigider două ore. 

Glazura se realizează din budincă, aceasta preparându-se după indicaţiile de pe plic. În loc de lapte însă, se foloseşte sucul Fanta. Când este puţin călduţă, glazura se toarnă peste stratul de cremă şi se mai lasă două ore la frigider.

Dacă nu aveţi timp şi răbdare pentru un asemenea desert, puteţi apela la o salată de fructe, pe care o puteţi asezona cu puţină mentă. Puteţi folosi kiwi, mango, nectarine, căpşuni sau cireşe, pepene roşu, zmeură şi pepene galben. Fructele, tăiate bucăţi, dacă e cazul, se amestecă într-un bol. Deasupra se pune menta tăiată mărunt şi puţin zahăr vanilat.

Vă mai recomandăm:

Ce le dăm celor mici când vor să-şi potolească pofta de dulce. Trei deserturi foarte sănătoase pentru pofticioşi

Trei deserturi clasice pentru care nu-ţi trebuie curs de cofetar

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite