Ploile au încurcat unele producţii, dar le-au ajutat pe altele. Pe Valea Bârgăului se găsesc căpşuni „de toamnă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu siguranţă marea surpriză de la festivalul dedicat producătorilor locali au fost căpşunii „de Bârgău”. Ploile mai dese le-au permis fructelor să se coacă şi în septembrie, astfel că vizitatorii târgului s-au putut delecta cu căpşuni chiar şi la început de toamnă.

Dacă mulţi dintre agricultori se plâng de producţii slabe din cauza ploilor şi a inundaţiilor, alţii se bucură de fructe pe care deja le culeg pentru a doua oară anul acesta.

Aşa se face că la „Toamna Bistriţeană”, festivalul dedicat productărilor locali, pofticioşii au avut ocazia să guste căpşuni. Potrivit agricultorilor, vremea a făcut ca anul acesta căpşunii să aibă două producţii.

„Anul trecut s-au făcut o singură dată, anul acesta văd că avem parte de două producţii. A plouat exact cât a trebuit şi când a trebuit şi s-au făcut. Aceştia „de toamnă” sunt mult mai aromaţi şi gustoşi decât cei din prima tură”, spune agricultorul din Josenii Bârgăului, care a pus la dispoziţia pofticioşilor câteva lădiţe pline.

Pentru un kilogram de căpşuni „de toamnă” bistriţenii au scos din buzunare 10 lei, însă aroma fructelor face ca acestea să merite toţi banii.

Vă mai recomandăm:

Vinul de coacăze, leacul pentru anemie produs de o bistriţeancă după o reţetă transmisă din generaţie în generaţie

Pombis, pe locul doi în topul producătorilor de fructe din ţară




 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite