Cum să-ţi faci angajaţii să se simtă bine la serviciu. Un român face bani dintr-o afacere inedită: masajul la birou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine s-ar fi gândit că într-un oraş aşa mic precum Bistriţa managerii marilor companii sau ai băncilor îşi recompensează angajaţii cu mici şedinţe de masaj la birou? Ideea a fost pusă în practică în urmă cu câţiva ani de Simion Pop, un terapeut bistriţean care se deplasează cu un scaun special în firme pentru a-i detensiona pe angajaţi.

Simion Pop are 46 de ani şi este terapeut în terapii complementare încă din anul 2004, după ce până atunci a lucrat în cadrul armatei bistriţene. Atracţia pentru terapii complementare a dobândit-o în tinereţe, când practica arte marţiale.

A lăsat armata pentru un cabinet propriu şi nici acum la 10 ani de la luarea acestei decizii nu o regretă. Spune că nu s-a îmbogăţit din masajele terapeutice, însă acestea îi permit să trăiască decent.

Ideea masajelor la birou a venit în prima fază de la clienţii săi, care au dorit să-şi recompenseze angajaţii cu mici şedinţe de masaj, menite să îi detensioneze şi să îi facă mai productivi. La serviciile lui Simi apelează marile companii, dar şi băncile, care-şi permit să îşi răsfeţe angajaţii şi înţeleg cât de importantă este sănătatea lor, inclusiv pentru performanţa la locul de muncă.


„Cererea a venit mai mult din partea foştilor clienţi care ştiu de noi. Este vorba despre oameni care ţin la angajaţii lor, care abordează un management mai aparte, mai deschis, orientat către oameni”, explică Simi.



Acesta mai spune că cele 10-15 minute de masaj nu fac altceva decât să detensioneze şi să „ungă rotiţele” exact acolo unde trebuie pentru ca toate să meargă bine. Efectele masajelor se văd imediat, atât în starea fizică a angajaţilor, cât şi în cea psihică, aceştia având mai mult chef de muncă.

Micile şedinţe de masaj însă nu rezolvă problemele medicale, motiv pentru care terapeutul este căutat adesea de către angajaţi şi la cabinetul său, unde le oferă masaje terapeutice ce se întind pe o oră.

„10-15 minute e suficient să te trezească, să te relaxeze, nu e suficient pentru a rezolva o problemă de sănătate. Marea majoritate îşi iau numărul nostru de telefon şi apelează la noi pentru masaje
terapeutice de o oră la noi la cabinet. Găsim acolo tot felul de probleme, cele mai multe ignorate în timp”, completează Simion Pop. 

Un astfel de pachet costă între 15 şi 20 de lei. Acesta include câte un masaj revigorant pentru toţi angajaţii dintr-un birou. Terapeutul este solicitat o dată sau de două ori pe săptămână.

image


Simion se ocupă de masaje de mai bine de 10 ani

image

Pentru masaje foloseşte un scaun special care-i ajută pe angajaţi să se relaxeze şi să uite de toate pentru 10 minute.

„Mulţi dintre ei lucrează la birou 8 ore într-o poziţie cu coloana vertebrală tensionată şi vă daţi seama că nu este uşor. Mai mult de 3-4 ore la birou petrecute la birou duc la probleme la coloana vertebrală, musculatură sau în zona lombară. După un astfel de masaj culegi roadele muncii imediat. Ai chef de muncă, eşti mai productiv, mai fresh, mintea ţi-e mai liniştită, poţi să-ţi aduni gândurile. Cu un astfel de stimulent au din nou chef de lucru şi au curaj să se apuce şi de task-urile mai complicate,” spune terapeutul.

De cele mai multe ori masajul este acompaniat şi de o mică educaţie la locul de muncă. Angajaţii sunt încurajaţi să ia pauze în care să-şi detensioneze corpul cu exerciţii fizice şi să-şi aerisească încăperea în care lucrează.

Vă mai recomandăm:

În premieră în România: aquaterapie pentru copiii cu autism

Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ Bistriţa, împreună cu un centru SPA din Bistriţa, vin cu o terapie  pentru copiii cu autism în premieră în România: aquaterapie. 15 copii cu autism din Bistriţa vor beneficia în prima fază de acest tip de terapie.

Tratamentul unei artiste handmade: cu un ac şi o hârtie îi vindecă pe oamenii cu boli psihice

Larisa Bancea face accesorii şi obiecte decorative din hârtie de ani buni, lebedele sale şi nu numai impresionând la fiecare târg de profil. Satisfacţia cea mai mare îi este oferită artistei îndrăgostite de hârtie, însă, de cursurile de quilling pe care le susţine la Centrul de Sănătate Mintală din municipiu.

Sanatoriul Caritatea de la Colibiţa, locul unde studenţii din întreaga Transilvanie erau trataţi de TBC în perioada interbelică


 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite