Cimitirul pentru animale, un nou business. Cum a ajuns un om de afaceri de la imobiliare la morminte pentru patrupede

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un om de afaceri din Bistriţa se pregăteşte să investească într-un business mai puţin obişnuit: cimitirul pentru animale. Acesta are deja terenul pe care se va materializa proiectul, fiind în faza de obţinere a autorizaţiilor.

Daniel Buhai, un dezvoltator imobiliar din Bistriţa, s-a gândit să investească într-o afacere mai puţin obişnuită. Acesta se pregăteşte să facă un cimitir pentru animale, la doi paşi de Bistriţa.

Momentan, omul de afaceri are terenul şi este în faza de întocmire a dosarului şi autorizare. Terenul în cauză are 1.500 de metri pătraţi şi ar ajunge, după calculele bistriţean pentru un număr de 700-1.000 de morminte pentru animale.

Deşi în cazul celorlalte afaceri, Daniel Buhai analizează lucrurile destul de serios, în cazul acestui business, bistriţeanul a sărit peste calculul costuri-beneficii. Asta pentru că, spune el, este vorba despre o investiţie de suflet. 

„Eu am trei copilaşi blănoşi şi cu codiţă. Îi iubesc mai mult decât pe mine însumi. Intenţionez să mă mut la curte şi să adopt mai multe. Ideea că pot pierd la orice oră un sufleţel mă pune în gardă permanentă. Şi m-am gândit că este mai bine să înfiinţez cimitirul Bella, unde orice poate să îşi viziteze îngeraşii când vor ei. În principiu vreau ca aceste suflete nevinovate să poată fi comemorate cum se cuvine”, a precizat Daniel Buhai.

image

Cimitirul va purta numele uneia dintre căţeluşele omului de afaceri (Foto: Arhivă Personală)

Acesta are momentan doi câini şi o pisică, însă vrea ca atunci când se va muta la curte să adopte mai multe animale fără stăpân. Mai mult, cimitirul care va lua naştere lângă Bistriţa va lua numele căţeluşei sale Bella. 

150 de euro locul de veci

Deşi nu a făcut un calcul costuri-beneficii, un cimitir pentru animale pare să fie o afacere profitabilă, dacă luăm în calcul cererea, dar şi sumele pe care le cer alţi administratori de cimitire pentru animale. 

Astfel, un loc de veci costă 150 de euro, la care se adaugă şi o taxă anuală de 100 de lei pe semestru, pentru întreţinerea aleilor, mobilier urban şi curăţenie. 

La un calcul simplu, 700 de locuri de veci aduc un venit de 105.000 de euro, iar 1.000 de locuri de morminte cresc suma la 150.000 de euro.

Momentan, bistriţenii care îşi pierd animalele de companie au o singură variantă: să ducă trupurile patrupedelor la crematoriu, prin intermediul societăţii de salubritate. O parte din ei ar prefera să îngroape animalul de companie şi să poată să-i viziteze mormântul. 

Vă mai recomandăm:

Afaceri cu lavandă din scaunul cu rotile: o fostă cântăreaţă de muzică populară a creat un brand din aurul mov din grădină

Cum a reuşit un licean din Bistriţa să-şi facă o afacere care, în doar trei luni, i-a adus profit, angajaţi şi mulţi clienţi

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite