Alexandra Jimborean, bistriţeanca susţinută de Google, care a colaborat cu Siemens, Intel sau Microsoft
0A absolvit secţia de Informatică a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj ca şef de promoţie, ajungând să lucreze cu germanii de la Siemens sau cu cei de la Microsoft. Performanţa bistriţencei Alexandra Jimborean a fost recunoscută şi de Google, prin bursa de excelenţă „Anita Borg”.
Ziare.com prezintă povestea unei bistriţence de succes, care a pornit cu planuri mari din România şi a ajuns la catedră la universitatea Uppsala University Suedia, nu înainte să-i impresioneze pe cei de la Siemens, Intel sau pe cei de la Microsoft.
Bistriţeanca a ajuns anul acesta şi în finala Premiilor LSRS pentru Excelenţă Academică, la categoria „Studentul Român al Anului în Europa, nivel postuniversitar”.
„În timpul facultăţii am activat ca şi intern în firma germană Siemens şi am participat la concursuri organizate de Microsoft, Imagine Cup. Rezultatele obţinute mi-au adus oferte şi oportunitatea de a începe o carieră în programare sub umbrela Microsoft, fiind prima oară când am luat contact cu străinătatea în plan profesional”, povesteşte pentru ziare.com, Alexandra Jimborean.
Cercetarea dezvoltată ca doctorand a fost recunoscută de una dintre cele mai importante companii din zona IT, Intel, care i-a oferit bistriţencei posibilitatea de a continua să muncească în calitate de cercetător într-unul din laboratoarele sale.
Alexandra consideră una dintre cele mai mari reuşite ale sale bursa primită de la Google, asta deoarece competiţia este acerbă.
„Este o competiţie acerbă, participantele fiind evaluate atât pe baza rezultatelor precedente, cât şi pe baza unor proiecte de cercetare propuse ad-hoc, prin care îşi demonstrează abilităţile de cercetător şi de leader. Anual sunt trimise sute de aplicaţii, iar concurenţa este foarte strânsă. Decernarea burselor a fost un moment cu adevărat emoţionant, când am simţit pentru prima oară că rezultatele mele sunt recunoscute la nivel mondial”, completează Alexandra.
Bursa Google „Anita Borg” este oferită studentelor în informatică în memoria dr. Anita Borg, din dorinţa de a creşte numărul femeilor care aleg o carieră în domeniul tehnologic.
Vă mai recomandăm:
Are doar 25 de ani, iar de doi ani deţine, împreună cu un alt tânăr, propria companie în Statele Unite. IMedicare, softul creat de năsăudeanul Flaviu Sîmihăian deja este utilizat de 1000 de farmacii americane.
Rareş Buhai, geniul informaticii, visează să studieze afară şi să-şi clădească o carieră în ţară
La 17 ani, Rareş Buhai se pregăteşte câte 5 ore pe zi, reuşind să pună Bistriţa-Năsăud pe harta informaticii. Bistriţeanul a reuşit să aducă în ţară nu mai puţin de 8 medalii de aur şi numeroase distincţii de la concursurile internaţionale de informatică. Geniul informaticii vrea să studieze afară, iar mai apoi să se întoarcă să-şi clădească o carieră în ţară, dacă situaţia se va îmbunătăţi.