600 de elevi din Bistriţa-Năsăud, îndrumaţi în carieră pe banii italienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi, Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud a prezentat proiectul „Leonardo da Vinci – Transfer de inovaţie: Să dezvoltăm împreună o consiliere profesională eficientă”. Acesta este finanţat de Agenţia Naţională pentru Formare Profesională Italia şi vine în sprijinul a 600 de elevi din Bistriţa-Năsăud.

Proiectul vine să rezolve problemele identificate în şcolile româneşti şi implicit în cele bistriţene: abandonul şcolar, consilierea profesională deficitară şi dificultatea întâmpinată de tineri în a găsi un loc de muncă.

Finanţatorul proiectului este Agenţia Naţională pentru Formare Profesională Italia, care a alocat nu mai puţin de 390.000 de euro pentru materializarea acestuia. Grupul ţintă sunt elevii din clasa a X-a de la profilele tehnologice sau economice în primul an de desfăşurare a proiectului şi cei din clasa a VIII-a, în al doilea an de proiect.

„Se estimează că implementarea proiectului va duce la scăderea abandonului şcolar, facilitarea găsirii unui loc de muncă, reducerea temerilor personale în ceea ce priveşte accesul pe piaţa muncii, îmbunătăţirea calităţii vieţii”, susţin reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Implicaţi în proiect sunt specialişti şi elevi din Franţa, Elveţia, Letonia, Olanda şi România.  În total sunt implicate 87 de şcoli din ţările partenere şi 3500 de elevi. Dintre aceştia 1200 sunt din România, 600 din Bistriţa-Năsăud şi 600 din Arad.

Şcolile din Bistriţa-Năsăud care vor lua parte la proiect sunt Colegiul Tehnic INFOEL Bistriţa, Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” Bistriţa, Liceul Agricol Bistriţa, Grupul Şcolar de Servicii Bistriţa, Grupul Şcolar Forestier Bistriţa, Colegiul Silvic Transilvania Năsăud, Colegiul Economic Năsăud, Liceul Agricol Beclean, Liceul Tehnologic „Henri Coandă” din Beclean, Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa, Liceul Tehnologic Telciu, Liceul „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului şi Liceul Tehnologic Lechinţa.

Proiectul se va materializa printr-un concurs internaţional de punere într-o formă artistică a opţiunilor de carieră, precum şi prin chestionare de orientare profesională şi un ghid de aplicare.



Vă mai recomandăm:

În alegerea liceului, elevii bistriţeni se bazează pe note şi aptitudini personale

O palmă pentru învăţătoarea şpăgară din Bucureşti. Sora ei este dascăl la ţară şi mândria comunităţii




 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite