Reguli simple de respectat pentru a nu ajunge pe patul de spital de Paşte
0Cei care doresc să aibă parte de un Paşte liniştit, trebuie să ţină cont de o serie de reguli simple care le pot salva viaţa. Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, Direcţia de Sănătate Publică Maramureş va intensifica controalele igienico-sanitare în unităţile de producţie carne şi preparate din carne, lapte, patiserie-cofetărie, panificaţie, precum şi în unităţile care organizează mese festive.
Maramureşenii care nu doresc să îşi petreacă Paştele pe patul de spital trebuie să ţină cont de o serie de reguli simple. În primul rând, medicii recomandă cumpărarea produselor alimentare numai din unităţile autorizate, în termen de valabilitate şi păstrarea lor în condiţii corespunzătoare.
Apoi, este important modeul de preparare al alimentelor, modul de păstrare al lor. Prepararea alimentelor se va face înainte de a fi consumate, fără ca alimentele perisabile de genul maioneză, creme sau preparate din carne tocată să fie păstrate la temperaturi necorespunzătoare.
Mai mult decât atât, este importantă respectarea normelor de igienă, care înseamnă spălarea mâinilor, a legumelor şi ftuctelor, dar şi a zarzavaturilor înainte de consum.
Conducerea DSP Maramureş a mai anunţat faptul că unităţile de asistenţă medicală vor funcţiona cu programul adaptat la perioada de sărbători pascale, centrele de permanenţă urmând a avea program non-stop în perioada 11-13 aprilie.
În plus, la nivelul Staţiei judeţene de ambulanţă şi în cadrul fiecărui spital a fost organizat sistemul de gărzi pentru acordarea asistenţei de urgenţă.