Ce trebuie să faci pentru a evita înecul cu alimentele pe care le consumi. Sfatul specialiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii sunt cei mai predispuşi riscului de înec cu alimente. Acest lucru se întâmplă dacă, până la vârsta de aproximativ 5 ani, cei mici primesc alimente care nu sunt tăiate în bucăţi mici. În cazul adulţilor, trebuie să ţineţi cont de anumite aspecte pentru a evita înecul cu alimentele pe care le consumaţi.

Potrivit unui studiu făcut public în jurnalul „Archives of Disease in Childhood”, specialiştii din domeniul medical notează faptul că multe dintre alimentele pe care le primesc cei mici prezintă un risc mare de înecare. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că au mărimea, forma şi textura pentru a rămâne blocate în căile aeriene, în acest sens fiind  exemplul roşiilor cherry sau al boabelor de struguri. 

În cazul adulţilor, specialiştii au oferit şi câteva sfaturi pentru a evita înecul cu alimente. Astfel, trebuie să fiţi foarte atenţi atunci când mâncaţi anumite alimente, cu care vă puteţi îneca uşor. Printre acestea, se numără: hot dog, nuci, struguri, morcovi cruzi, floricele de porumb, bomboane tari sau lipicioase. Pentru a nu vă îneca trebuie să staţi aşezaţi la masă atunci când consumaţi alimente, să introduceţi în gură cantităţi mici de alimente pe care să le mestecaţi foarte bine.

De asemenea, în timp ce mâncaţi evitaţi să vorbiţi sau să râdeţi.  

Dacă totuşi vă înecaţi, este necesar să aplicaţi manevra medicală Heimlich, o tehnică prin care puteţi elibera căile aeriene ale unei persoane care se sufocă. Manevra este predată în cadrul cursurilor de prim-ajutor şi face diferenţa dintre viaţă şi moarte în cazul înecului cu alimente. 

Citeşte şi

Motivele pentru care femeile sunt mai fericite alături de un bărbat urât. Care sunt rezultatele uimitoare ale unui studiu

Beneficiile şahului, sportul care antrenează mintea. Cum ajută la creşterea coeficientului de inteligenţă

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite