Grupul Moncler, din industria modei de lux, investeşte 10 milioane de euro pentru deschiderea unei noi fabrici în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa va arăta noua unitate de producţie de la Bacău FOTO Ziarul Financiar
Aşa va arăta noua unitate de producţie de la Bacău FOTO Ziarul Financiar

Grupul italian de modă Moncler, cunoscut în segmentul de lux, va deschide o nouă fabrică în România, unde va angaja 300 de oameni. Este vorba de o nouă unitate de producţie, care va fi amplasată lângă cea deja existentă, de la Bacău.

Grupul italian de modă Moncler, care este prezent deja în România cu o fabrică proprie, va construi aici o nouă unitate de producţie, dar şi o grădiniţă pentru copiii angajaţilor. Aceasta va fi prima grădiniţă privată operată de o companie din judeţul Bacău şi va primi copii cu vârste între 3 şi 6 ani, spun oficialii Moncler.

Noua clădire se va întinde pe 8.000 de metri pătraţi şi va include un nou spaţiu de producţie dotat cu tehnologii de ultimă generaţie, precum şi un centru de cercetare şi dezvoltare. Construcţia urmează să fie finalizată în 2022, scrie Ziarul Financiar.

„România are o tradiţie îndelungată în industria de textile şi confecţii, ce s-a potrivit întotdeauna cu Moncler. De când Moncler şi-a început operaţiunile directe în zonă în 2015, fabrica a evoluat în mod constant, devenind un reper (...), precum şi una dintre ele mai avansate fabrici din punct de vedere tehnologic din Europa”, spun reprezentanţii companiei.

În prezent, grupul italian a ajuns la peste 1.100 de angajaţi în fabrica deja existentă unde se realizează geci de puf, cel mai cunoscut produs al brandului. Odată cu noua fabrică, Moncler va crea alte 300 de locuri de muncă.

Caută absolvenţi în domeniul textilelor

„Suntem pregătiţi să finalizăm construcţia în acest an şi am început deja să recrutăm activ. Când va fi pe deplin operaţională, noua unitate va găzdui aproximativ 300 de persoane, ceea ce va duce capacitatea Moncler Industries Yield la un total de 1.500 de angajaţi”, spun oficialii companiei.

De altfel, ei adaugă că acum căută să angajeze proaspăt absolvenţi, ideal cu studii în domeniul textilelor, operatori confecţioneri calificaţi în domeniu sau persoane dornice să înveţe utilizarea maşinilor de cusut, tehnologi de linie cu experienţă în programare şi producţie, tehnicieni cu experienţă în programarea, lansarea şi urmărirea producţiei, specialişti în confecţionare prototipuri, specialişti în proiectare tipare îmbrăcăminte, tehnicieni de calitate.

Investiţia totală cumulată, în fabrică şi grădiniţă, se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.

De regulă, pe piaţa de producţie de haine şi îmbrăcăminte din România activează firme care lucrează în lohn pentru marile branduri mass market sau de lux. Sunt puţine grupurile care au fabrici proprii locale, iar dintre acestea, cele mai multe sunt cele din industria de lux, operate de giganţi precum Moncler, Gucci, LVMH sau Prada.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Stadiul celei mai mari investiţii de mediu din România. Proiect unic la Galaţi, de peste 100 milioane de euro

Cum a fost „eşuată” la malul Dunării o investiţie de un milion de euro. Are erori de proiectare şi de construcţie

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite