Milioane de euro, investite într-o fabrică de piese laser din România. Amplasarea geografică strategică a contat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facbrica a fost construită în doar şapte luni FOTO Romanulfinanciar.ro
Facbrica a fost construită în doar şapte luni FOTO Romanulfinanciar.ro

O fabrică unde se produc piese laser şi ansambluri pentru sisteme de mobilitate şi industrie auto a fost inaugurată într-un oraş din România situat într-o poziţie geografică strategică.

Roman, municipiul din judeţul Neamţ, are din 23 noiembrie o nouă investiţie industrială: fabrica AMF Bruns, aparţinând grupului german cu acelaşi nume. 

AMF Bruns produce piese laser şi ansambluri pentru sisteme de mobilitate şi industria auto, furnizând echipamente pentru clienţi europeni şi mondiali. 

Construcţia a început în luna aprilie a acestui an şi a presupus o investiţie de 7 milioane de euro. De menţionat că a fost acordat şi un ajutor de stat pentru finalizarea proiectului, reprezentînd 50% din total, fabrica fiind la cele mai înalte standarde de dotare.

La inaugurare au participat diverse oficialităţi, care au subliniat importanţa importanţa investiţiei pentru comunitatea locală. Conducerea concernului a fost reprezentată de directorul general AMF Bruns România, Nicolae Slavnea, care a mulţumit celor care l-au sprijinit pentru materializarea proiectului industrial. 

Slavnea a afirmat că determinantă în implementare a fost şi aşezarea Romanului, pe E-85, într-o poziţie geografică strategică şi de mare viitor, după construirea autostrăzii care va lega Moldova de Ardeal.

Firma produce echipamente pentru industria zahărului, lemnului, chimică, minieră, etc. Unitatea AMF Bruns Roman are deja comenzi, sunt şi pentru anul viitor şi se negociază cele pentru 2023. Producţia se realizează în cadrul a două divizii. Una care produce conveioare, benzi transportoare, silozuri, buncăre, elevatoare cu cupe - structuri metalice care alcătuiesc sisteme de transport la nivel industrial mare. 

Cealaltă realizează subansamble sudate pentru autovehicule ce vor fi modificate pentru persoane cu dizabilităţi (rampele de urcare pentru cărucioare, trepte de acces speciale, scaune pentru şoferii cu dizabilităţi, pardoseli speciale cu sisteme de prindere pentru cărucioare cu rotile). 

În prezent, AMF Bruns România are 34 de angajaţi şi urmează, progresiv, să crească numărul, în funcţie de dinamica pe care fabrica o va avea.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

O româncă de 100 de ani s-a vaccinat contra COVID-19, cu a treia doză. „Am încredere în medici” VIDEO

Jurnal de poliţist rutier: „Cel mai greu moment? Când dai de veste că cel drag nu mai e. Te încarci cu durerea lor"

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite