Deputatul băcăuan Lucian Ciubotaru şi medicul legist Marcel Bădără, trimişi în judecată pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul liberal băcăuan Lucian Ciubotaru şi Marcel Bădără, medic legist în cadrul Serviciului de Medicină Legală din Bacău, au fost trimişi astăzi în judecată pentru fapte de corupţie. Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Parlamentarul băcăuan este acuzat că ar fi intervenit pe lângă legist, pentru a  ajuta un amic al unui coleg din partid, prins la volan beat.

Deputatul Lucian Ciubotaru şi medicul băcăuan Marcel Bădără au fost trimişi vineri, 25 martie, în judecată. Parlamentarul a fost rugat de  avocatul Cristian Cojocaru, coleg în PNL Bacău, care este martor în dosar, să intervină pentru a-l ajuta pe un tănăr prins băut la volan, cu 0.52 mg/ l alcool pur în aerul expirat. Procurorii afirmă că Ciubotaru l-ar fi rugat pe Marcel Bădără să intervină pe lângă colegii de la Medicină Legală să consemneze valori sub 0,8 la mie, ca acesta să scape de dosar penal.

„Avocatul meu a făcut câteva cereri asupra cărora nu am primit niciun răspuns de la DNA.Sunt realmente surprins şi nu ştiu cum poate fi interpretată această situaţie în care am cerut să fac completări la declaraţie şi o confruntare cu denunţătorul instigator Cristian Cojocaru. Este o acţiune disperată şi mizerabilă a unei persoane care încearcă astfel să obţină o înjumătăţire a propriei pedepse. Cred că, în orice vremuri, a îmbrăca echipament de interceptare şi a provoca persoane la acest mod este maximul josniciei la care a putut ajunge omenirea. Cred în şansa mea de a demonstra că nici măcar o maşinaţiune de asemenea dimensiuni nu poate învinge dreptatea“, a precizat, pentru ziarul Adevărul, deputatul liberal băcăuan Lucian Ciubotaru. 

Avocatul băcăuan Cristian Cojocaru este trimis în judecată  tot pentru trafic de influenţă şi a fost condamnat deja de Curtea de Apel Bacău la 2 ani şi 10 luni de închisoare, cu executare. A făcut apel, care se judecă de mai bine de un an la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde până acum sentinţa a fost amânată, aparent fără niciun motiv, de zece ori. Magistraţii din Capitală ar putea da sentinţa în acest dosar pe 5 aprilie. Şi procurorii DNA Bacău au făcut cerere la ICCJ pentru dublarea pedepsei stabilită de Curtea de Apel. Între timp, Cristian Cojocaru l-a denuntat pe Lucian Ciubotaru, ceea ce ar putea constitui o circumstanţă atenuantă pentru judecători. 

Avocatul Cristian Cojocaru FOTO Mircea Merticariu

image

„La data de 15 februarie 2016, inculpatul Ciubotaru Lucian, deputat în Parlamentul României, la solicitarea unui coleg de partid, i-a solicitat medicului legist Bădără Marcel să intervină pe lângă pe lângă angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală Bacău pentru ca aceştia să consemneze pe un buletin de analiză toxicologică a alcoolemiei, valori situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, lucru cu care legistul a fost de acord. Buletinul de analize respectiv îl privea pe un prieten de-al colegului de partid din care făcea parte şi Ciubotaru Lucian, care, la data de 12/13 februarie 2016, a fost oprit în trafic de organele de poliţie şi testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru a fi emis acel buletin, în condiţiile arătate mai sus, inculpatul Bădără Marcel a pretins suma de 1.000 euro, afirmând că aceasta va fi remisă către doi angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală Bacău, primind în aceeaşi zi, prin intermediul inculpatului inculpatul Ciubotaru Lucian, suma de 4.500 lei“, se arată în comunicatul DNA Bacău. 

Marcel Bădără FOTO Adevărul

Marcel Bădără

Trimişi în judecată, pe cauţiune, sub control judiciar

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii Bădără Marcel şi Ciubotaru Lucian – Manuel trebuie să respecte următoarele obligaţii:  

 a) să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi, 

b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, 

c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi,

d) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare, 

e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, 

f) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite