Servicii gratuite pentru cinci comunităţi marginalizate ale municipiului Alba Iulia, printr-un proiect cu finanţare europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beneficiarii direcţi ai serviciilor sunt din comunităţi marginalizate
Beneficiarii direcţi ai serviciilor sunt din comunităţi marginalizate

Serviciile gratuite furnizate prin proiect sunt integrate, ceea ce înseamnă că ating aspecte esenţiale care ţin de sfera medicală, socială, profesională, educaţională, juridică. Fiecare persoană va beneficia de minimum două măsuri de sprijin.

Proiectul „Alba Iulia 360“ se adresează unui număr de 560 de persoane aflate în risc de  sărăcie şi excluziune socială din cinci comunităţi marginalizate ale Municipiului Alba Iulia, în care există populaţie aparţinând  minorităţii  rome: Zgura, Partoş, Trandafirilor, Barbu Lăutaru, Ciocârliei-Pompieri. Comunităţile sunt situate atât la periferie, cât şi în centrul municipiului.

Sprijin pentru comunităţi marginalizate

Zeci de familii din cele cinci comunităţi vor avea o cu totul altă viaţă la sfârşitul proiectului, dacă luăm în calcul paleta de servicii gratuite destinate lor: îngrijire medicală la domiciliu;  sprijin pentru rezolvarea problemelor cu actele de identitate şi/sau proprietate; ajutor pentru obţinerea drepturilor de asistenţă socială; organizarea de sesiuni de terapie ocupaţională pentru copii; implicarea elevilor în programul „Şcoală după şcoală“;  sprijinirea tinerilor să înveţe o meserie;  pregătirea adulţilor pentru piaţa municii prin programe de formare profesională; pregătire de specialitate şi sprijin financiar pentru înfiinţarea de afaceri;  lucrări de igienizare şi/sau renovare a unor locuinţe din cele cinci comunităţi.

Saraci

Fiecare persoană va beneficia de minimum două măsuri de sprijin: educaţie, ocupare, servicii socio-medicale, antreprenoriat, condiţii  de  locuit, reglementarea actelor de identitate. Implicarea în proiect a celor 560 de persoane se va face în aşa fel, încât să conştientizeze importanţa participării la activităţile integrate amintite.

Campaniile de informare derulate prin proiect au ca scop combaterea discriminării şi promovarea multiculturalismului.

Recrutarea pentru serviciile gratuite ale proiectului este în derulare. Condiţiile concrete de acces, etapele ce trebuie urmate, dar şi perioada în care au loc le puteţi afla de la experţii implicaţi în activitatea de recrutare: Ioana Ciornei – 0754/847955; Robert Bandi – 0751/364020; Ovidiu Boc – 0766/365725; Geanina Chirilă – 0742/522992; Camelia Crişan – 0740/487596.

Proiectul „Alba Iulia 360“(cod POCU/18/4/1/101639), cu o durată de 36 de luni, este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: Liceul de Arte ,,Regina Maria" Alba Iulia, Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri, Filiala de Cruce Roşie a Judeţului  Alba, Agentia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, Fundaţia PAEM Alba, DAD EXPERTISE S.R.L., BPI Management Consulting Romînia SRL, INTRATEST S.A., Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, Asociaţia pentru Dezvoltare şi Incluziune Socială.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 25,2 milioane lei, din care contribuţia nerambursabilă este 24,3 milioane, iar 807.983 lei este contribuţia Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite