Daimler a inaugurat o nouă unitate de producţie la Cugir. Investiţie de 36 milioane de euro şi 200 locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Star Transmission, filială a grupului Daimler, a finalizat o investiţie de 36 de milioane de euro la Cugir, prin deschiderea unei noi unităţi în care se produc roţi planetare pentru cutia în nouă trepte 9G-Tronic. Extinderea capacităţilor de producţie de la Cugir înseamnă şi crearea a 200 de locuri de muncă.

”Star Transmission, filială a grupului Daimler, îşi continuă strategia de dezvoltare sustenabilă în România, prin deschiderea celei mai noi unităţi de producţie la Cugir. Finalizarea acestei noi facilităţi – o investiţie de 36 de milioane de euro şi având o suprafaţă de 11.000 mp – creează oportunităţi de muncă pentru 200 de angajaţi”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de reprezentanţii Daimler.

În noua hală de la Cugir, Star Transmission a început producţia în serie a patru modele diferite de roţi planetare pentru cutia în nouă trepte de viteză 9G-Tronic, potrivit sursei citate. Cutia în nouă trepte de viteză 9G-Tronic se produce tot în România, la Sebeş, unde concernul german a finalizat, la începutul lui 2016, o investiţie masivă menită să susţină reţeaua globală de producţie Daimler: 300 de milioane de euro şi oportunităţi de lucru pentru 500 de noi angajaţi.   

image

”În cadrul strategiei de creştere sustenabilă a Grupului, investiţiile finalizate în acest an la Cugir au vizat şi calificarea personalului în fabricile din Germania, dar şi implementarea de tehnologii de ultimă generaţie. Un exemplu e aparatura care monitorizează zgomotul produs de roata planetară în cutia de viteză. Investiţia actuală de la Cugir presupune o creştere în mai multe etape a capacităţii de producţie a roţilor planetare. Ea urmează investiţiei de peste 13 milioane de euro din 2016, care a vizat construcţia, în cadrul aceleiaşi baze, a unei noi hale de producţie”, se mai arată în comunicatul de presă.

Star Transmission a devenit, ulterior investiţiei din 2016, furnizor unic, la nivel mondial, al conductelor de înaltă presiune destinate motoarelor pe benzină. Grupul Daimler derulează, prin cele două filiale din România, Star Transmission (Cugir) şi Star Assembly (Sebeş), o strategie pe termen lung pentru dezvoltarea durabilă a celor două comunităţi, oferind locuri de muncă pentru cei peste 2.600 de angajaţi.

image

Calificarea continuă a acestora, constând în traininguri recurente, la sediile Daimler din Germania si nu

image

numai, este dublată de implicarea constantă în susţinerea învăţământului profesional de tip german în România. Absolvenţii acestor cursuri au prioritate la angajarea în Star Transmission, Star Assembly şi companiile partenere, deţinând competenţe şi certificări recunoscute atât în România, cât şi în străinătate. În cadrul unităţilor de producţie din Cugir şi Sebeş funcţionează o Şcoală de Maiştri precum şi programe de internship pe durata verii, pentru tinerii studenţi din România şi Germania.

Star Transmission, o unitate de producţie strategică pentru Grupul Daimler, a luat naştere în 2001, ca rezultat al unui joint-venture româno-german, capitalizând experienţa locală de două secole în prelucrarea metalelor şi expertiza concernului german, unul din liderii pieţei mondiale de maşini premium şi vehicule comerciale. În 2013, Daimler devine acţionar unic al Star Transmission Cugir şi deschide o bază de montaj, Star Assembly Sebeş, consolidându-şi poziţia şi devenind astfel una din cele mai importante investiţii străine în România.

Citiţi şi:

„Doamna Adi“, învăţătoarea din Apuseni care predă, de 18 ani, simultan la patru clase: „Nu mi-am căutat împlinirea în a avea rezultate deosebite şi laude“

Ziarul britanic The Times a scris în 1785 despre Horea, conducătorul Răscoalei ţărăneşti: „Un desperado îndrăzneţ“

Peştera Dâmbău, grota din Apuseni unde se găseşte „laptele de munte“

Povestea constructorului din Sebeş pasionat de bucătărie: „După 10 ore pe şantier, schimb salopeta cu şorţul“

Cum să faci o excursie deosebită cu un buget minim. Sfaturile „Iuliei din Alba Iulia“, tânăra care-şi povesteşte aventurile din diverse colţuri ale lumii

Crucile de piatră monumentale ridicate de moţi în Munţii Apuseni în urmă cu peste 200 de ani. Cum se ajunge la ele

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite