Afacerea generoasă a unui IT-ist român din SUA: o companie la care lucrează de acasă doar persoane cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Narita locuieşte în Chicago din 2011
Virgil Narita locuieşte în Chicago din 2011

Un tânăr din judeţul Alba stabilit în SUA a lansat o companie în domeniul IT, la care va angaja doar persoane cu dizabilităţi. Virgil Nariţa are 27 de ani şi îşi urmează visul american din 2011.

Tânărul a studiat Ingineria Topografică la Timişoara şi a plecat în America din oraşul Cîmpeni, din Munţii Apuseni. La început i-a fost foarte greu să-şi găsească un loc de muncă din cauza statului de ”turist”.

”După cinci luni m-am căsătorit, aşa mi-am obţinut şi statutul de rezident al Statelor Unite. În ianuarie 2013 am început primul meu website, unde promovam produse de nutriţie, care îmi aducea un venit decent dar nu suficient de decent pentru a-mi asigura un viitor. Am urmat cursuri de PHP, Java şi HTML+CSS. Am aplicat pentru licenţă în domeniu, iar 8 luni mai târziu construiam website-uri pentru diferite companii şi persoane”, spune Virgil Nariţa.

Tânărul a lansat recent o companie IT (NaritzaBros) a cărei angajaţi ar urma să fie doar persoane cu dizabilităţi. ”Mi se pare nedrept că persoane surdo-mute, persoane care suferă de o anumită stare de paralizie să fie respinşi de companiile de IT doar datorită acestor dizabilităţi. Într-unul din proiectele în care sunt implicat lucrez

tanar alba sua

cu un băiat surdo-mut, dar acest lucru nu l-a împiedicat în a-şi face datoria. A reuşit să se opereze, iar acum este bine. El însuşi mi-a povestit cum i-au fost respinse cererile la fiecare companie la care a aplicat pentru un job, totul datorită handicapului care l-a avut deşi a terminat facultatea cu nota 9.45. Sunt o mulţime de persoane care trec prin aceste experienţe”, afirmă Virgil.

Acesta susţine că luat legătura cu companii din Statele Unite, Anglia, Rusia şi Spania care sunt dispuse să colaboreze în acest proiect. Potrivit tânărului IT-ist român răspunsul venit de la aceste companii a fost simplu: ”Cât timp sunt capabili să îndeplinească cerinţele care li se cer nu ne dereanjează. Nu ne deranjează handicapul care îl au, nu ne deranjează experienţa cu alte companii, tot ce ne interesează e abilitatea de a îndeplini cerinţele care noi le vom cere”. 

Persoanele care ar urma să fie angajate vor lucra de acasă. Au nevoie doar de un telefon performant, un laptop şi o conexiune la internet. Dacă nu deţin un laptop sau un smart phone li se v-a oferi unul. ”Eu o să preiau diferite proiecte de la companiile respective apoi le dau mai departe angajaţilor. Practic compania mea o să subcontracteze lucrări. Eu îmi primesc banii de la companiile respective, o parte din bani se duc angajaţilor, iar restul rămân în companie. Toată lumea are de câştigat”, spune Virgil Nariţa. Salariile ar urma să fie cuprinse între 1.500 şi 4.000 lei.  

Domeniile IT în care ar urma să lucreze persoanele selectate sunt: CMS (Content Management Sistem), Video Web Developer, JavaScript/jQuery, Graphic Web Design. Cei interesaţi pot trimise CV în română şi engleză pe adresa narizaonline@gmail.com.

Virgil Nariţa este ”web developer” de patru ani. În decembrie 2015 a lansat o aplicaţie de socializare destinată şoferilor de camion. ”Am avut mulţi prieteni şoferi de camion, români şi ei. Fiecare se plângea ca e foarte greu sa găseşti curse bune, parcări, restaurante sau chiar alţi şoferi unde sa ceară sfaturi. Forumurile de camionagii nu erau suficiente. Am cercetat piaţa şi am văzut ca nu exista o reţea de socializare pentru ei, ceva care să includă totul, de la restaurante, locuri de munca, să îşi posteze fotografii, video să aibă propriul blog, sa vândă şi să cumpere camioane. Aşa ca am conceput platforma «truckersleague»”, povesteşte Virgil. Aplicaţia a fost aprobată şi de Google Play şi poate fi descărcată din magazinul Google. 

Citiţi şi:

Şcoala dintr-un sat din Alba care mai are doar 9 elevi. Trei profesori pregătesc un singur copil pentru Evaluarea Naţională

Designer vestimentar român ajuns vedetă în America de Nord. Îmbracă actriţe, supermodele şi pe soţia premierului Canadei

 

Singurătatea şi sărăcia bunicilor uitaţi de lume în Apuseni: „Am îmbătrânit. Nu ştiu ce-o să fac la iarnă...“

Ce însemană BRB, OMG sau BBL: cele mai utilizate prescurtări pe internet

Promovarea Încoronării Regilor României Mari la Alba Iulia, în regimul lui Carol al II-lea 

Legenda „Julietei de Transilvania“, mireasa obligată să se mărite cu un bărbat pe care nu îl iubea

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite