FOTO De asta iubim România! Unde se duc jurnaliştii „Adevărul” după ce trimit ziarul la tipar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bâlea Lac, unul dintre cele mai frumoase locuri din România FOTO Iulia Roşu
Bâlea Lac, unul dintre cele mai frumoase locuri din România FOTO Iulia Roşu

Sunt locurile cele mai frumoase din România pentru o parte dintre noi, jurnaliştii „Adevărul”. Culese din toate colţurile ţării, fie că e vorba de amintiri din copilărie, locuri de suflet cu peisaje care-ţi fură răsuflarea sau pur şi simplu tărâmuri de poveste prin care ne rupem de forfota redacţiei şi breaking news-urile exasperante, ele sunt parte din personalitatea fiecăruia.

În cadrul celei mai frumoase campanii Adevărul - „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“, jurnaliştii „Adevărul” vă oferă câteva dintre portiţele lor de evadare. 

Care sunt locurile voastre preferate din România? Ne puteţi trimite fotografii din arhiva personală însoţite de câteva rânduri în care să ne spuneţi de ce iubiţi acel loc, la adresa contact@adevarul.ro. Fotografiile şi textele vor fi publicate pe site-ul www.adevarul.ro şi pe pagina Facebook Adevărul.

Ramona Ursu:

A sărit în barcă primul şi s-a postat, ca un adevărat căpitan, în faţa mea. Cu urechile-i ridicate, purtate de vânt, nu-şi mişca privirea dinspre orizont. Şi parcă îmi explica tot ce eu nu puteam cuprinde. Aşa m-a făcut Rocky să iubesc Delta

image

Lavinia Bălulescu:

Sighişoara este atunci când mă uit la pantofii tăi cum păşesc pe caldarâmul din oraşul vechi şi totul e galben şi bine. La nesfârşit.  

lavinia balulescu sighisoara poza

Oana Balan:

Cele mai frumoase locuri sunt acelea pe care le descoperi din întâmplare. Aşa am descoperit şi Valea Frumoasei. Un drum forestier care nu ştiam exact unde duce, dar speram să fie Păltiniş.

oana balan foto campanie

Cristina Răduţă:  

Nori, brazi, zăpadă şi o privelişte care te lasă fără cuvinte. Aşa poate fi descris colţul de rai din Munţii Bucegi, acolo unde natura pare să fi rămas neatinsă de om.

cristina raduta cer

Ionuţ Ungureanu:

Ai impresia că va fi o joacă. În prima oră. În timp ce pădurea se tot răreşte, iar stâncile par tot mai aproape, înţelegi că muntele ţi-e stăpân, iar regulile-i sunt lege. (Vârful Omu

ionut ungureanu munte

Răzvan Ionescu:

Pentru cine n-a fost acolo: există şi un loc din care priveşti de sus Crucea de pe Caraiman. Buşteniul se vede departe, ca un pumn de rumeguş aruncat peste verdele văii.

image

Andrei Velea:

Plaja “la steaguri” din Neptun este locul cel mai bun!

plaja neptun la steaguri andrei velea

Alin Paicu:

Dacă aş câştiga la 6/49, mi-aş cumpăra o căsuţă în Delta Dunării, la Crişan. Şi m-aş întoarce în Bucureşti când or face crapul pere şi plătica micşunele.

alin paicu la pescuit

Cezar Paul Bădescu:

Roşu, galben şi cerul albastru. Cu Transfăgărăşanul şi Transilvania desfăşurându-se la picioarele tale.

cezar paul badescu

Călin Nicolescu:

Pe drumul dintre Sighişoara şi Mediaş, la circa 20 de km de şosea, între dealuri. Stejereni - locul unde mă simt suspendat în timp.

stejereni calin nicolescu

FOTO scna.ro. 

Monika Krajnik

Breb, Maramureş. Oameni frumoşi. Prunci îmbujoraţi. Respect. Lemn. Cămin. Crăciun. Colinde. Pită coaptă pe vatră. Cald. Aer curat. Simplitate. Adevărata şcoală. Viaţă. Moarte. Acasă.

breb monika campanie

FOTO Paul Smit

Noemi Varga:

Vârful Omu, Munţii Bucegi. Pentru că nu am semnal şi nici conexiune la internet

muncii bucegi varful omu

Valentin Silaghi:

Undeva în judeţul Sălaj, locul unde-mi petreceam toate vacanţele de vară când eram şcolar. 20 de ani mai târziu, încă nu m-am plictisit.

image

Raluca Sălcudean:

Braşovul, oraşul amintirilor mele din copilărie, locul de naştere al mamei mele, cel mai frumos refugiu, Piaţa Centrală a celor mai bune sfaturi şi gustul dulce pe care-l am atunci când pronunţ România.

raluca salcudean brasov piata sfatului

Oana Crăciun:

Gura Portiţei, pentru ca există un colţ de Rai în România pe care puţini l-au descoperit, unde marea întâlneşte Dunărea, unde poţi avea parte de o plajă curată şi populată discret, dar şi de miracolele Deltei Dunării.

gura portitei foto iulia rosu

Sînziana Boaru: 

La Poseşti, pentru că este verde, tăcut şi complet nealterat de oameni. Acolo doar timpul îşi spune povestea lui.

posesti foto sinziana boaru

Daniel Ionaşcu:

Întotdeauna revin cu placere la Malaia, judeţul Vâlcea, la doar câţiva kilometri înainte de Voineasa. Oamenii sunt calzi, muntele e semeţ pentru cine se încumetă, apa e rece şi berea e buna. 

Malaia

   

Raluca Moisă:

Subcarpaţi. Buzău. Satul Finţeşti, locul în care timpul stă în loc, pentru ca tu să furi din nou cireşe din pom, ca-n copilărie.

image

Iulian Anghel:

Cheile Grădiştei, la câţiva kilometri de Bran, undeva în inima munţilor, departe de zgomotul maşinilor si tiuitul telefoanelor.

cheile gradistei iulian anghel

Viorica Marin:

Vacanţa la ţară într-o poiană din zona Bârsanei (Maramureş). 

viorica marin fete

Adina Vlad:

Cetatea Rupea, ridicata pe Dealul Cohalmului, domină de sus oraşul cu acelaşi nume. Dacă în secolele al XIV-XVII reprezenta un refugiu pentru cei din satele din împrejurimi, acum ea este o oază de linişte şi o portiţă de întoarcere în timp.

cetatea rupea

Dan Străuţ:

Băile Felix! În copilărie, vacanţele din aprilie mi le-am petrecut aici, pot spune că am crescut odată cu Felixul, cu apele fierbinţi şi aerul lui tare.

dan straut baile felix

Vlad Andriescu:

Vama Veche, locul de care se plâng toţi, dar pe care-l dorim. Acel loc care înseamnă că aveam o viaţă. Cândva.

andriescu in vama veche

Vlad Epurescu:

Bucureşti, Stadionul Dinamo, locul în care mi-am petrecut copilăria la meciurile de-acasă ale roş-albilor şi în care mă chinuiam la fiecare partidă să-mi dau seama, din tribune, cine au fost marcatorii.

stadion dinamo vlad epurescu

Iulia Roşu

La Bâlea Lac, anotimpurile fiecăruia se succed într-o singură zi. E rupt dintr-o poveste încă nerostită, un loc din care priveşti fără teamă spre viitor. 

balea lac foto iulia rosu

Alina Brebenel:

Am ajuns în Valea Vinului din întâmplare, iar posibilităţile sunt nelimitate. Vârful Ineu din Munţii Rodnei este unul dintre traseele preferate de turişti: peisajul de pe coamă merită efortul din pădure.

varful inei muntii rodnei foto alina brebenel

Mara Răducanu:

O dată ce ajungi în comuna Ciocăneşti, din judeţul Suceava, nu se poate să nu te îndrăgosteşti de casele „brodate“ cu modele tradiţionale, de ospitalitatea oamenilor, de frumuseţea curată a naturii, dar mai ales de bucatele tradiţionale ale zonei. 

Comuna Ciocăneşti

FOTO www.orionmedia.ro

Claudia Spridon:

Se spune că oamenii se îndrăgostesc de locuri. Eu m-am îndragostit de un loc din urbea de pe Bega. De Piaţa Unirii mai exact. De arhitectură, de băncuţe, de terase, de barurile din împrejurimi, dar mai ales de oamenii de acolo şi de bunul-simţ care îi caracterizează.

piata unirii timisoara

FOTO Anca Maldarescu

Ioana Nicolescu: 

Poiana lui Manole, la poalele Masivului Postăvarul, căruia i-am spus muntele „Jack“ după câinele meu, alături de care am cutreierat prin pădurile din zona Predealului şi a Timişului de Sus.

jack Poiana lui Manole

Adina Stan:

În orice punct de pe malul Mării Negre mă simt extraordinar. Litoralul este locul care oricând îmi încarcă bateriile la maxim.

litoral foto magda grecu

FOTO Magda Grecu

Răzvan Cârcu:

Plaja Corbu (încă) nedistrusă de mâna omului este locul perfect dacă vrei să te bucuri de mare şi să fugi de lume. 

plaja corbu wildstate.ro

FOTO wildstate.ro

Dana Butnaru:

Cetatea Râşnov este un loc plin de încărcătură istorică, este un vis medieval  pe care trebuie să îl “vadă” toată lumea. Mă întorc întotdeauna cu plăcere aici. Iubesc România!

cetatea rasnov foto dana butnaru

Daniel Guţă:

Castelul Corvinilor din Hunedoara nu e doar monumentul istoric cel mai reprezentativ pentru zona în care a fost ridicat de aproape 600 de ani, dar şi un loc unde te poţi relaxa într-o atmosferă plăcută, „medievală”.

castelul corvinilor

Cristian Delcea:

Oraşul Sibiu, satele şi oraşele mici din jurul lui. Aici, o casă cu trei ochi din Cisnădie.

orasul sibiu foto cristian delcea

Mihai Voinea:


La Nehoiaşu, în munţii Buzăului. Pentru că îmi place să mă întristez gândindu-mă la copilărie. 

Nehoiaşu

  FOTO Teodor Cârdei

Laurenţiu Manolache: 


Arteziana din lacul Cişmigiu, locul în care prinzi curcubeul. 

areziana din cismigiu Foto


FOTO Dinu Dragomirescu

Alexandra Baranga:

Transalpina sau «stairway to heaven». Pentru că nimic nu se compară cu o coborâre cu 60 km/h după cea mai grea căţărare pe bicicletă din viaţa mea.

transalpina pe bicicleta alexandra baranga

Oana Bâltoc:

La Rânca, în Gorj, am descoperit privelişti care îţi alungă tristeţea şi grijile la fel ca mângâierea unui părinte. Mă despart cu greu de locul meu din munţi, tânjind să revin cât mai repede. 

ranca foto oana baltoc
Călătorii



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite