Cristian Delcea

Reporter Publicistică „Adevărul”

Există pentru că 100 de oameni ne-am rupt ieri ziua în două ca să ne urnim spre un mic stadion din Ferentari şi să vedem acolo o echipă care ne enervează, ne entuziasmează şi, în final, ne întristează. Dacă aceşti copii de mingi au reuşit să ne treacă prin toate stările astea, înseamnă că putem spune din nou: Rapid există. Rapid câştigă şi pierde de mai multe ori în acelaşi meci şi ne face să ne simţim precum suporterii acum 15, 50 sau 90 de ani.

În ultimele zile, refrenul „Era mai bine pe vremea lui Ceauşescu“ s-a împletit cu „Ar fi fost mai bine cu monarhia“. Înmormântarea Reginei Ana nu a adus în lumină numai familia regală, ci şi România măruntă, încremenită în satele şi în oraşele dintre Bucureşti şi Curtea de Argeş.

Unele fotografii de arhivă comprimă în puţinii lor pixeli decenii de istorie. Priviţi cei doi copii din această imagine a anilor ‘90. La stânga e copilul unui boss de partid şi de stat. Poartă hanorac şmecher şi geacă de piele. Se îndreaptă, împreună cu tatăl său, spre lojele stadionului Ghencea. La dreapta e copilul românului obişnuit, îmbrăcat în fâş de la ajutoare, pulover de la second hand şi fes de la turci.

Vezi mai multe