Opt greşeli de evitat când eşti la plajă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crema cu factor de protecţie solară ar trebui să fie nelipsită din fiecare geantă de plajă, de aceea principala şi cea mai mare greşeală este să nu o avem la noi. Folosirea cremei de soare previne şi facilitează încetinirea procesului de îmbătrânirea a tenului.

Publicaţia „Huffington Post“ a realizat o selecţie a celor mai întâlnite greşeli atunci când vine vorba de folosirea cremei cu factor de protecţie.

Probabil foloseşti aceeaşi soluţie de acum trei ani 

Pentru produsele împotriva razelor nocive ale soarelui, data de expirare contează mult. Ingredientele active din compoziţia soluţiei se deteriorează odată cu trecerea timpului, ceea ce înseamnă că eficienţa lor este nulă. O loţiune deja desfăcută are mari şanse să fie contaminată cu germeni, de aceea este indicat să citim cu atenţie indicaţiile cu privire la modul de depozitare. Aceastea trebuie ţinute în spaţii întunecate şi închise pentru că expunerea acestora la temperaturi mari le scade efectul.

Machiajul are suficient SPF pentru faţa noastră

Folosirea unei baze de machiaj pe care scrie că are şi factor de protecţie nu este îndeajuns. Cantitatea utilizată reprezintă o parte a acestei probleme, deoarece nu ne putem conta pe un singur strop de cremă care să-şi facă treaba. Machiajul dispare în timpul zilei, niciodată nu arată la fel seara comparativ cu dimineaţa, aşa că el trebuie refăcut, iar din nefericire acest lucru nu este relizat corect din moment ce noi uităm de protecţia solară. Sub fiecare machiaj trebuie aplicată o loţiune cu factor de protecţie. Putem aplica crema zilnică odată cu crema de plajă, iar totul este în regulă.

Ne dăm numai o singură dată

Dacă ne referim la creme de plajă, atunci mai puţin nu înseamnă deloc mai bine. Cei mai mulţi dintre noi nu folosesc sufiecientă cremă, astfel loţiunea albă devine ineficientă. Regula spune că trebuie folosit un întreg pahar de loţiune pentru tot corpul, dar în funcţie de mărimea noastră această cantitate paote varia. Ideea este să ne dăm cu cremă cât să acoperim toate suprafeţele, iar apoi masăm. Mereu trebuie să pui mai multă cremă decât te gândeşti să o faci.

Aplici crema odată la începutul zilei apoi uiţi că trebuie să te mai dai

Protecţia solară pe care o prevăd cremele nu durează foarte mult, în medie două ore. Pielea absoarbe ingredientele active din loţiune odată cu trecerea timpului, ceea ce înseamnă că sunt necesare reaplicările. În cazul în care transpirăm sau înotăm, trebuie să ne dăm cu cremă în fiecare oră. După fiecare aplicare este recomandat să aşteptăm puţin pentru a intra în piele, ca mai apoi să îşi facă efectul.

Contăm pe produsele rezistente la apă cât înotăm

Se pare că nu există produse solare rezistente la apă. Odată intrate în contact cu transpiraţia, acestea formează chiar un „ecran solar“, deci rezistenţa lor este îndoielnică. Cu siguranţă este necesară aplicarea la intervale aproximativ egale de timp a loţiunii protectoare.

Ne aplicăm loţiunea doar în zilele cu soare

Dacă norii sunt pe cer asta nu înseamnă că razele soarelui nu ajung la noi, cauzându-ne neplăceri. Razele ultraviolete sunt destul de puternice pentru a trece de nori şi chiar de ceaţă, iar noi ne putem alege cu arsuri din această cauză. Nu poţi simţi în niciun fel ultravioletele care sunt foarte periculoase deoarece ne provoacă îmbătrânirea pielii.

Plătim mult pentru crema cu factor de protecţie cel mai mare

Dermatologii recomandă o loţiune cu un factor de protecţie cel puţin egal cu 30. Dacă ne gândim că o altă cremă pe care factorul afişat este 60 se dovedi de două ori mai eficientă sau de o durată mai mare, atunci greşim. O cremă cu factor de protecţie optim, 30, aplicată în mod corect ne va proteja în proporţie de 96%, potrivit experţilor. Protecţia ridicată poate fi de asemena folosită, dar numărul de aplicări nu trebuie să difere în timpul expunerii la soare.

Ne bazăm prea mult pe loţiunea de plajă

Protecţia solară pe care o alegem să o folosim nu poate ţine la distanţă  razele ultraviolete şi nu trebuie să fie singura modalitate prin care noi încercăm să ne ferim de arsuri. Pălăria, ochelarii de soare şi alte articole vestimentare nu trebuie să ne lipsească în orele când soarele arde cel mai tare. O loţiune de plajă nu îţi permite să stai toată ziua la plajă, iar dacă nu am avem arsuri vizibile asta nu înseamnă că pielea noastră nu a avut de suferit. Odată bronzat, tenul este mai deteriorat.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite