Plaja de sticlă din California, un loc unic pe cale de dispariţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Fort Bragg, California, există o plajă care este renumită pentru sticla de mare care străluceşte pe malurile sale. O groapă de gunoi până în anii 1960, Glass Beach (Plaja de Sticlă) a suferit masive proiecte de curăţare la sfârşitul anilor 1990 şi începutul anilor 2000, dar sticla şi alte obiecte au rămas, uzându-se în timp.

Plaja de Sticlă este unul dintre cele mai populare locuri turistice de la Mendocino County deoarece este una dintre cele mai mari surse de sticlă din lume.

„Toată lumea ia sticla şi o colectează, astfel că nu mai este la fel de multă ca în trecut“, a declarat un funcţionar de la biroul de informaţii turistice din Fort Bragg.



De fapt, chiar dacă scoaterea sticlei de pe plajă este interzisă, paznicii de la California State Parks, care deţin plaja, văd cum oamenii iau sticla în saci şi găleţi şi o duc acasă. Mai mult de atât, există panouri pe care stă scris clar că este interzisă colectarea sticlei de mare.

image

Localnicii spun că plaja era acoperită cu un covor de sticlă atât de bine bătătorit, încât se putea merge cu picioarele goale. Însă, în prezent, există secţiuni de plajă în care sticla este greu de găsit.



Pentru mulţi, distrugerea acestei plaje este ironică, aşa cum a fost şi inclinaţia oamenilor pentru distrugere care a dus la crearea plajei.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite