Metoda care te scapă de fobii

Metoda care te scapă de fobii

O persoană din cinci se teme să zboare avionul, conform unor statistici recente FOTO Shutterstock

Un studiu recent demontează ideea conform căreia ne putem învinge temerile numai dacă ne confruntăm cu ele în mod direct. Oamenii de ştiinţă de la Institutul Karolinska din Suedia au efectuat un experiment ale cărui concluzii oferă o nouă perspectivă asupra acestui subiect.

Ştiri pe aceeaşi temă


Frica de păianjeni, de înălţime, de zborul cu avionul şi alte tipuri de fobii ar putea fi învinse în mod mult mai eficient prin observarea repetată a unor persoane care nu au nicio problemă în a depăşi cu uşurinţă situaţiile care ne îngrozesc.

Puterea exemplului

Studiul realizat de echipa de cercetători a Institutului Karolinska din Suedia a avut ca punct de pornire concluziile unei cercetări anterioare, confom cărora putem „dezvolta “ fobiile pe care le au persoanele din grupul din care facem parte, scrie Daily Mail.  

„Informaţiile despre ceea ce este periculos sau sigur în lumea în care trăim sunt transferate adesea de la un individ la altul prin forme sociale de învăţare. Cercetările noastre indică faptul că aceste mijloace sociale de învăţare pot fi mai eficiente în reglarea fobiilor, prin comparaţie cu ceea ce putem învăţa despre siguranţa personală din experienţele solitare“, a declarat Armita Golkar, unul dintre cercetătorii care au participat la realizarea studiului.
 

citeste totul despre: