Două zile de „antrenament“ pentru obţinerea fericirii, la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

România se numără printre cele mai nefericite ţari din lume, conform unui raport publicat recent de Adunarea Generală a ONU, motiv întemeiat pentru a se organiza la Bucureşti, în zilele de 5 şi 6 octombrie, prima conferinţă despre fericire din estul Europei, un proiect al „Asociaţiei Iniţiativa pentru Fericire“.

Pe parcursul celor două zile se vor ţine discursuri şi vor fi organizate ateliere de lucru pe diferite teme conexe fericirii, precum „Munca din pasiune“, „10 soluţii pentru o viaţă mai fericită“, „Tehnici pentru o viaţă împlinită“, „Secretele Fericirii“ şi „Noul model de dezvoltare a societăţii bazat pe fericire şi starea de bine“.

Evenimentul, în cadrul căruia se vor prezanta cele mai recente tehnici menite să ne facă mai fericiţi, va avea loc La Universitatea Româno-Americană din Bucureşti. Patru speakeri internaţionali, cărora li se vor alătura specialişti români, dar şi o persoană publică ce va fi anunţată în curând, vor încerca să le arate românilor că ne putem educa pentru a fi mai fericiţi.

Printre specialiştii veniţi din străinătate, care vor susţine discusuri motivaţionale şi ateliere la Bucureşti, se numără Eiji Shimizu, producătorul „Happy Movie“, unul dintre cele mai aclamate documentare despre fericire din lume, şi Vanessa King, cofondator al ONG-ului britanic „Action for Happiness“, una dintre puţinele persoane care lucrează direct cu Martin Seligman, părintele fondator al psihologiei pozitive. King este şi consilier în Guvernul Marii Britanii pe probleme de fericire, ţinând cont de faptul că englezii au început recent să monitorizeze un indice pe care îl consideră important: fericirea pe cap de locuitor. 

La conferinţă va lua parte şi Randy Taran, cofondator al ONG-ului american „Project Happiness“ şi membru de administraţie în consiliul fundaţiei Dalai Lama, dar şi Wenceslao Unanue, consultant ONU pentru probleme de economie bazate pe fericire şi bunăstare şi consilier pentru Guvernul Regal al Bhutanului, prima ţară care îşi bazează deciziile economice pe nivelul de fericire al populaţiei.

Acestora li se vor alătura câţiva speakeri români, precum Hedi Hoka, doctor în pshilogie şi leadership coach, Anca Ghinea, autoarea cărţii „Arborele speranţei”, Laura Ducu, regizor şi trainer în comunicare, actorie şi terapie prin artă, Florin Ghindă, trainer şi fondatorul Româniapozitivă.ro şi Mălina Chirea, cofondatoarea Asociaţiei Iniţiativa pentru Fericire.

Fericirea a devenit un domeniu de studiu încă din anii ‘80, în prezent fiind o materie predată la universităţi de renume precum Harvard University, Stanford University sau Pennsylvania University. Ştiinţa care studiază fericirea şi comportamentele comune ale persoanelor fericite este denumită psihologie pozitivă, iar părintele ei fondator este considerat americanul Martin Seligman.

Mai multe detalii despre programul conferinţei şi despre bilete pot fi găsite pe site-ul conferinta.ipf.ro. Preţul biletelor porneşte de la 175 de ron pentru o zi de eveniment, iar membrii ONG-urilor beneficiază de reduceri speciale.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite