INFOGRAFIE Cei mai fericiţi dintre pământeni: popoarele care se declară cel mai mulţumite de viaţa pe care o duc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nordul Europei domină topul fericirii
Nordul Europei domină topul fericirii

Românii au devenit mai trişti în ultimii şase ani, potrivit raportului anual publicat luni de Adunarea Generală a ONU. În prezent, România ocupă locul 90 din 156 în clasamentul care „măsoară” fericirea pe baza a şase indicatori-cheie: PIB/ cap de locuitor, speranţa de viaţă, prezenţa cuiva pe care te poţi baza, percepţia privind libertatea de a face alegeri, lipsa corupţiei şi generozitatea.

Adunarea Generală a ONU a publicat luni raportul anual privind fericirea în lume. Nordul Europei domină topul, în timp ce naţiunile din Africa de Sud şi din Orientul Mijlociu sunt cele mai triste. Danezii au avut un an mai bun decât 2012 şi au reuşit să detroneze Islanda, care a ocupat anul trecut primul loc în rândul celor mai fericite ţări, potrivit raportului publicat luni de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite. 

Următoarele locuri sunt ocupate de Norvegia, Elveţia, Olanda şi Suedia.

Statele Unite ocupă al şaisprezecelea loc în top, în urma unor state precum Israel, Emiratele Arabe Unite şi Mexic. 

La polul opus, cele mai triste popoare sunt cele din Togo, Benin, Republica Africană Centrală, Burundi şi Rwanda. 

Românii sunt mai trişti

În perioada 2005-2007, calculele experţilor ONU în funcţie de cele şase elemente necesare fericirii arătau că nivelul acestui indice pentru România se situa la 5.219. În intervalul 2010-2012, nivelul indicatorului a scăzut la 5,033, plasând România pe locul 90 în topul care cuprinde 146 de ţări. 

Suntem astfel mai nefericiţi decât Kîrgîzstan (89), Ghana (86), Kosovo (83), Nigeria (82), Pakistan (81), Algeria (73), Grecia (70), Rusia (68), Angola (61) şi Uzbekistan (60). 

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite