Cum să ţii pasul cu treburile casnice?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Există zece strategii la care poţi apela pentru a duce la capăt „sesiunea de curăţenie“ FOTO shutterstock
Există zece strategii la care poţi apela pentru a duce la capăt „sesiunea de curăţenie“ FOTO shutterstock

Locul de muncă, stresul acumulat treptat şi rutina zilnică te împiedică să-ţi duci sarcinile casnice la bun sfârşit? Publicaţia „The Huffington Post“ a întocmit o listă cu principalele strategii la care ar trebui să apelezi pentru a menţine lucrurile sub control şi a evita suprasolicitarea

Ascultă muzică

Rezultatele unor studii au arătat că muzica stimulează activitatea cerebrală şi asigură o doză veritabilă de energie. În acest sens, specialiştii recomandă să derulezi „sesiunea de curăţenie“ în timp ce asculţi piesele favorite. Acest lucru îţi va da o stare de bine, vei deveni mai eficient şi, în acelaşi timp, te vei distra.

Lucrează cu termene limită

Gestionarea eficientă a timpului reprezintă a altă metodă eficientă în procesul de curăţire a locuinţei. Este foarte important să-ţi planifici sarcinile şi să respecţi limita de timp impusă.

Curăţenia trebuie realizată pas cu pas

Concentrează-te asupra fiecărei zone pe care doreşti să o cureţi şi nu amâna sarcini pe care le poţi face chiar atunci. Spre exemplu, dacă observi un pahar murdar pe masa din sufragerie, mergi în bucătărie şi clăteşte-l. Fiecare acţiune realizată la timp previne supraaglomerarea, avertizează specialiştii.

Răsplăteşte-te

După fiecare sarcină dusă la bun sfârşit meriţi o mică răsplată: gustarea preferată sau un preparat bogat în proteine. Specialiştii sunt de părere că acest gest ar trebui să funcţioneze ca un gest motivaţional.

Programează-ţi o singură sarcină casnică pe zi

De cele mai multe ori, stresul provocat de mizeria şi dezordinea din propria locuinţă este rezultatul unei planificări greşite a timpului. Pentru a nu te simţi copleşit de volumul de muncă, este importat să realizezi sarcinile propuse în mod treptat. Curăţă o singură cameră pe zi, bagă rufele la maşina de spălat şi, până la sfârşitul săptămânii, sarcinile casnice vor fi deja îndeplinite.

Solicită ajutorul prietenilor

Va fi destul de greu să-i convingi să-ţi ofere o mână de ajutor, dar dacă le vei promite o masă copioasă şi un pahar de vin la sfârşit, cu siguranţă vor accepta târgul, sunt de părere specialiştii. Poţi profita de această ocazie pentru a căra la gunoi piesele de mobilier vechi sau alte lucruri care nu-ţi mai sunt de folos.

Recunoaşte-ţi propriile slăbiciuni

Trebuie să conştientizezi care sunt propriile comportamente greşite şi să acţionezi. Dacă eşti tipul de om care la primele ore ale dimineţii, când se pregăteşte să plece la serviciu, îşi aruncă hainele pe jos, atunci acceptă-ţi defectul. Pune un scaun în locul în care obişnuieşti să-ţi laşi rufele. În acest fel, măcar lucrurile nu vor fi împăştiate pe podea.

Încearcă un nou produs de curăţenie

La fel ca atunci când eşti nerăbdător să porţi perechea de pantofi recent achiziţionată, orice nou produs pentru curăţat te va determina să te apuci mai repede de treabă.

Creează-ţi un ritual de curăţenie

Pentru a avea mai mult spor la curăţenie, este recomandat să-ţi formezi propriul tabiet. Spre exemplu, dacă înainte să te îndelneticeşti cu treburile casnice îţi place să-ţi savurezi cafeaua, te poţi folosi de acest ritual minor pentru a-ţi face curaj să treci la muncă.

Invită rudele sau prietenii în vizită 

O altă motivaţie puternică pentru a face curat este vizita anunţată a apropiaţilor. Nimănui nu-i place să aibă deranj în casă atunci când aşteaptă oaspeţi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite