Chefir sau iaurt: care este mai sănătos?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chefirul, la fel ca iaurtul, este un produs lactat sănătos. Ambele surse bogate de proteine, calciu, potasiu şi complexul de vitamine B, în timp ce fiecare oferă un amestec unic de bacterii intestinale benefice. Dar este unul mai sănătos sau mai bun decât celălalt? E greu de spus

Chefir versus iaurt

Principalele diferenţe dintre chefir şi iaurt sunt tipurile şi cantităţile de bacterii găsite în ele. Chefirul oferă o gamă mult mai diversă de substanţe nutritive în comparaţie cu iaurtul şi oferă beneficii diferite. În plus, chefirul are peste 20 de tipuri de probiotice.

O altă diferenţă majoră între iaurt şi chefir este consistenţa. În timp ce iaurtul este gros şi poate fi mâncat cu lingura, chefir-ul este mai lichid. El se găseşte şi sub alte forma mai solide, dar cel mai bun este cel lichid, pe care-l poţi consuma ca o băutură.

Iaurtul natural are o consistenţă care variază în funcţie de modul în care este preparat. Iaurtul grecesc, de exemplu, destul de gros, în timp ce iaurtul mai puţin procesat este mai subţire şi lichid. Gustul iaurtului este puţin acrişor, dar care poate fi modificat prin adăugarea de arome naturale cum sunt mierea, nucile şi fructele.

Atât iaurtul, cât şi chefirul pot fi foarte sănătoase, dar aceste beneficii pot fi şterse rapid în funcţie de tipul pe care îl alegi; prin urmare, citirea etichetelor de nutriţie este un pas foarte important.

Descoperă cât de sănătoase sunt cele două produse lactate pe clickpentrufemei.ro.

Dieta cu chefir - slăbeşti 5 kg într-o săptămână

Iaurtul te menţine frumoasă şi sănătoasă

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite