Care sunt cei mai sănătoşi peşti din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dintre peştii de apă dulce, cel mai bogat în omega-3 este păstrăvul.
Dintre peştii de apă dulce, cel mai bogat în omega-3 este păstrăvul.

Doar câteva zile ne mai despart până la Florii, când va fi dezlegare la peşte. Pieţele vor fi pline de tot felul de soiuri de peşti, atât pescuiţi în România, cât şi aduşi de peste hotare. Dacă din soiurile strâine somonul, tonul şi macroul au cel mai ridicat conţinut de omega-3, află ce proprietăţi nutritive au soiurile româneşti.

Carnea de peşte are puţine calorii, fiind recomandată în orice dietă, atât în cele de slăbire cât şi în regimurile alimentare pentru diverse boli. Peştele oceanic crescut în sălbăticie are mai mult omega-3 decât cel de apă dulce. Conţinutul de acizi graşi scade dacă peştele este crescut în captivitate.

Scrumbia, cea mai sănătoasă

În România, scrumbia poate fi pescuită în Dunăre şi în Marea Neagră, fiind vorba de specii diferite. Acizi graşi omega-3 din compoziţia ei îmbunătăşesc circulaţia sângelui, asigură buna funcţionare a sistemului cardiovascular şi reduc colesterolul rău, LDL-ul. Cea mai bună modalitate de gătire a peştelui este la cuptor sau pe grătar, niciodată prăjit. De asemenea, alege varianta proaspătă în locul peştelui congelat.

Află mai multe pe clickpoftabuna.ro despre cei mai sănătoşi peşti din România!

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite