Ce fructe şi legume nu se strică la temperatura camerei
0
Nutriţioniştii subliniază că multe fructe şi legume se păstrează mai bine în afara frigiderului, iar majoritatea dintre ele trebuie să fie complet coapte înainte de a fi date la frigider.
Roşiile
Cel mai frecvent, le ţinem la frigider după ce le cumpărăm, dar există un motiv întemeiat pentru care sunt păstrate la temperatura camerei când le vezi la supermarket. Dacă avem în vedere faptul că sunt suficient de coapte pentru a fi mâncate, roşiile se menţin mai bine atunci când sunt în afara frigiderului. Odată ce au atins punctul maxim de coacere, roşiile pot fi puse în frigider. În caz contrar, vor începe să se strice. Dar reţine: roşiile nu se vor coace în frigider de la sine.
Portocalele
Acestea trebuie puse la frigider înainte de a fi mâncate, deoarece nivelul antioxidanţilor şi vitaminelor creşte pe măsură ce portocalele se coc la rece. Dacă le scoţi din frigider şi le laşi prea mult timp la temperatura camerei, acestea îşi vor pierde treptat conţinutul de vitamina C, iar frigiderul este cel care le ajută să îşi menţină nutrimenţii mai mult timp.
Cartofii
Cel mai bun truc este să îi ţii cât mai departe de frigider. Nutriţioniştii spun că, mari sau mici, cartofii nu trebuie niciodată păstraţi în frigider. Cel mai bun loc în care îi poţi depozita, la fel ca în cazul cepei, este unul întunecat şi răcoros, cum ar fi partea de jos a cămării. Dacă sunt ţinuţi în lumină, coaja lor se va înverzi şi se vor strica. Iar dacă sunt ţinuţi în frigider, vor acumula umezeală, ceea ce nu este deloc bine.