Importanţa unor zone erogene mai puţin cunoscute, pe care le ignorăm, şi cum se atinge legendarul orgasm cervical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corpul uman este foarte sensibil la atingere, iar modul în care este experimentată plăcerea sexuală diferă de la o persoană la alta. Există, însă, zone ale corpului, unele mai puţin cunoscute sau pe care le ignorăm, care, odată stimulate, sunt responsabile de senzaţii de plăcere intensă.

Când vine vorba de puncte erogene, primele care apar în gândul oricui sunt cele evidente, precum sânii, sfârcurile, clitorisul, punctul G, testiculele şi penisul. Aceste zone sunt pline de terminaţii nervoase care provoacă plăceri sexuale, însă şi alte zone de pe corpul uman, deşi sunt mai „sărace” în terminaţii nervoase, pot provoca senzaţii erotice intense. 

În plus, din cauză că nu intră în „primul eşalon” al zonelor erogene, unele părţi ale corpului care răspund la stimularea sexuală sunt neglijate.

Creierul

Deşi nimeni nu se gândeşte în mod obişnuit la creier ca la o zonă erogenă, acesta este, de fapt, cel mai important punct al plăcerii, fiind „puntea” de legătură dintre stimularea vizuală şi atingerea fizică. Mulţi dintre noi se simt bine atunci când sunt dezmierdaţi şi sărutaţi, însă creierul reacţionează la fel de puternic şi în cazul în care privim o altă persoană trăind aceleaşi senzaţii, potrivit unui studiu din 2011, desfăşurat în cadrul Universităţii Gothenburg din Suedia. Starea mentală este şi ea un factor important în percepţia stimulării sexuale, aşa că este foarte important ca persoana în cauză să se concentreze asupra momentului.

Chiar dacă metodele de simulare exercitate asupra punctelor erogene, fie că este vorba despre presiune sau atingeri blânde, pot produce senzaţii sexuale, aceste rezultate depind şi de persoana care le aplică, dar şi de experienţele anterioare ale celui care este desfătat erotic. De exemplu, o persoană care nu suportă să fie gâdilată pe tălpi nu se va bucura, cel mai probabil, de sărutări sau masaje.

În 2012, Institutul de Tehnologie din California a desfăşurat un studiu pe un grup de bărbaţi heterosexuali. Aceştia au fost supuşi unor scanări RMN în timp ce o persoană a cărei identitate nu o cunoşteau le atingea senzual piciorul. Totodată, în faţa lor au rulat, pe rând, un videoclip în care o femeie îi atingea piciorul unui bărbat şi altul în care un bărbat exercita aceeaşi mişcare.

Subiecţii studiului au declarat apoi că au resimţit senzaţii plăcute când şi-au imaginat că o femeie este cea care îi atinge, dar au simţit aversiune atunci când au crezut că un bărbat este cel care îi mângâie. Rezultatele RMN au arătat acelaşi lucru. Ce nu ştiau aceştia este că în ambele dăţi au fost atinşi de o femeie. Aşadar, conform cercetării, creierul nu răspunde doar la mângâieri, ci şi la mesajul emoţional sau social comunicat prin atingeri.

Ochii

Ochii nu sunt o zonă erogenă cunoscută de foarte mulţi oameni. Uneori doar o privire este de ajuns pentru a stârni erotismul dintr-o persoană. În plus, pupilele se dilată datorită atracţiei şi în timpul stării de excitaţie, iar acest lucru ne face mai atrăgători pentru sexul opus. 

Buzele

Un sărut poate „prepara” un cocktail de hormoni şi neurotransmiţători în corp şi spre creier. Unele femei pot chiar să experimenteze orgasmul fără a avea contact genital, buzele fiind cea mai accesibilă zonă erogenă. Acestea conţin un număr uriaş de terminaţii nervoase care trimit impulsuri spre creier. Locul şi felul în care suntem sărutaţi este, de asemenea, responsabil de starea de excitaţie. Unii oameni simt plăcere atunci când buzele partenerului le ating tâmplele, umerii, mâinile, braţele sau ploapele. Gâtul, zona claviculei şi ceafa sunt zone foarte sensibile atât în cazul femeilor, cât şi în cazul bărbaţilor, reacţionând erotic atunci când sunt sărutate. 

Picioarele

Interiorul şi exteriorul gleznelor sunt locuri foarte sensibile, cu multe terminaţii nervoase care corespund celor mai importante zone erogene din corp: vagin, penis, uter şi prostată. 

Legendarul orgasm cervical 

Orgasmul clitoridian şi orgasmul obţinut prin stimlarea punctului G sunt destul de comune, însă orgasmul cervical, adesea pomenit în sexul tantric, nu este la fel de cunoscut sau la fel de frecvent experimentat. În timpul acestui tip de orgasm corpul femeii este străbătut de valuri de plăcere care pot continua timp de câteva ore, spre deosebire de orgasmul clitoridian, care durează câteva secunde. Orgasmul cervical este obţinut prin stimularea cervixului, zona de legătură dintre uter şi vagin. Acesta din urmă reacţionează în timpul penetrării adânci.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite